Искаме да върнем доверието на хората в институциите и в

...
Искаме да върнем доверието на хората в институциите и в
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Моделът трябва да се промени, за да тръгне България напред и да се управлява с грижа за хората

„ Искаме да върнем доверието на хората в институциите и в изборния развой. Въпросът не е партиен, той е държавнически. Има съмнение към политическата класа и институциите, което ги делегитимира. Връщането на доверието у хората е държавнически въпрос ”, безапелационна бе ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на bTV по повод  инициираните от партията срещи с извънпарламентарни обединения и НПО-та за координиране на общи дейности, осигуряващи почтен избор на идващите парламентарни избори.
Нинова напомни, че има доста образци за нарушавания в изборния развой и това отблъсква хората от изборите. По думите й ниската интензивност в изборния развой довежда до ниска легитимност и на определените, а във време на рецесия е нужно да имаш мощна поддръжка, с цел да предприемаш ограничения.
 Корнелия Нинова: Като най-голяма опозиционна партия подаваме ръка на всеки, който желае почтени и транспарантни избори Корнелия Нинова: Като най-голяма опозиционна партия подаваме ръка на всеки, който желае почтени и транспарантни избори
„ Целта на нашата среща е да обединим напъните си, с цел да подсигуряваме на българските жители почтени избори. Да има дадем гаранции,...
Запитана дали има подозрения в идните избори, Нинова отговори утвърдително и сбито: „ Тези избори ще ги вършат ГЕРБ “. Тя загатна и образците с техни представители, които са носели чували с бюлетини, инструктирали са по какъв начин да се гласоподава и за кого при предходни избори.
„ Решението на въпроса за понижаване на силата на купения и корпоративен избор е всеобщо гласоподаване, висока интензивност. Гласувайте, без боязън, свободно, не се поддавайте на внушения, че е рисково да се гласоподава. И още повече на внушенията, че каквото и да случи, този избор е превдварително решен. Просто гласувайте за който предпочитате, само че гласувайте – това е изходът от купения, корпоративен, следен избор ”, моли Нинова. „ Високата интензивност е основна за легитимност на изборите и институциите ”, акцентира водачът на социалистите.
На въпрос за „ анти-ГЕРБ ” фронта, проведен от левицата, Нинова разяснява: „ Подчинени на сериозната държавническа цел, като най-голямата опозиционна партия, поехме самодейността и подаваме ръка на всички, които желаят, за гарантиране на почтени избори. Това е надпартийна цел. Всички би трябвало да се обединим за честността на изборите ”.
Лидерът на българските социалисти разясни, че Българска социалистическа партия има структури в цялата страна, а някои от извънпарламентарните партии, които се декларират за смяна, нямат такива. Българска социалистическа партия, като парламентарно показана партия, има също и членове в секционните изборни комисии. „ Искаме да обединим нашите и техните благоприятни условия в името на демократичния, правовия ред, легитимността на институциите ”, изясни Нинова.
Тя разгласи за следващ път предложенията на левицата, импортирани през днешния ден за смяна в Изборния кодекс, измежду които са видеонаблюдение – да се предава онлайн броенето на бюлетините и съставянето на протокола, и да се прави запис, който да бъде доказателство в съда при оборване резултата от изборите. Другото предложение на левицата по думите й е обвързвано с изчистване на „ мъртвите души ” от описите, обществен указател на гласоподавателите и дейна регистрация.
 Корнелия Нинова насочи обща покана за редом броене на изборите (ВИДЕО) Корнелия Нинова насочи обща покана за редом броене на изборите (ВИДЕО)
Каним партии и Неправителствени организации да се организираме за осъществяване на почтен избор, както и да обединим напъните си за редом броене. Това сподели...
„ Важната тематика е какво ще се случва след изборите. Нито една политическа партия, която претендира да влезе в Народното събрание, до момента не е поставила стратегия на масата. Ние сложихме – знаем кои са проблемите и знаем по какъв начин да ги решим ”, безапелационна е Нинова. Тя акцентира, че „ Визия за България ” е настояща – и най-много правилото, заложен в нея за смяна на модела на ръководство.
Корнелия Нинова подчертава и върху това, че рецесията и международната пандемия е потвърдила нуждата от промени, които от Българска социалистическа партия са разписали още преди 3 години – промяна в здравната система - лечебните заведения да не бъдат търговски сдружения, образованието - един учебник по един предмет, а наличието му да бъде отговорност на страната, промяна в обществената система и в пенсионната.
Близо 2 милиона българи живеят на прага на бедността, подлага на критика тя. „ Кризата задълбочи неравенствата ”, обърна внимание водачът на левицата, като акцентира на част от предложенията на Българска социалистическа партия, залегнали във „ Визия за България ” и различния бюджет за 2021 година - преизчисляване на пенсиите, въвеждане на фамилно подоходно облагане за младежите с деца, промяна на ВиК бранша.
„ Моделът би трябвало да се промени, с цел да тръгне България напред и да се ръководи с грижа за хората ”, изрично повтори Нинова.
„ Не сме отваряли тематиката и не сме обсъждали към момента дали да издигнем Румен Радев за втори мандат “. Това съобщи в предаването „ Лице в Лице “ по БТВ водачът на Българска социалистическа партия. Според нея партията няма никакви подозрения в избора, само че това е тематика на диалог, който ще се води след парламентарните избори.
 Корнелия Нинова: Всички, които желаят смяна, са добре пристигнали в Българска социалистическа партия Корнелия Нинова: Всички, които желаят смяна, са добре пристигнали в Българска социалистическа партия
„ В наши структури от цялата страна постъпват молби за участие в партията. Много се веселя, че има толкоз нови искащи, които д...
„ Не е естествено да обсъждаме това сега. Нито предстоят президентски избори, нито се вършат номинации. След парламентарните ще го създадем “, сподели Нинова и акцентира, че сред Българска социалистическа партия и президентската институция няма никакъв спор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР