Искаме да уведомим българските граждани, че под ръководството на Софийска

...
Искаме да уведомим българските граждани, че под ръководството на Софийска
Коментари Харесай

Печатар правел фалшивите пари в столичен университет, двама са задържаните

" Искаме да уведомим българските жители, че под управлението на Софийска градска прокуратура се води следствие по досъдебно произвеждане за закононарушения по член 243 и 244, които попадат в закононарушения, които са срещу финансовата и кредитната система ". Това сподели административният началник на СГП Илиана Кирилова по време на брифинг.

" Работата по случая е почнала преди няколко месеца, като през вчерашното денонощие и през днешния ден не престават дейностите, са осъществени по необходимост претърсвания и изземвания на три адреса, като на тези адреси са открити евро и лв. - парични знаци, които не са в дребна стойност. Говорим за 4 млн. щатски $ и 3.6 млн. евра. Интересното в тази ситуация е, че активността, която е осъществявана, е осъществявана на територията на Висше образователно заведение от лице, което е имало трудов контракт като печатар в това заведение ", сподели Кирилова.

" Печатната машина е запечатана. Иззети са фотоплаки с изображение на еврови банкноти, фотоплаки с изображение на акцизни бандероли, удостоверение за регистрация на МПС, листа с изображение на осигурителна нишка на 50 евро. Повдигнати са обвинявания и са арестувани до 72 часа две лица - едното от мъжки, едното от женски пол ", съобщи още тя.

По думите й са разпитани и очевидци, които дават задоволително пояснения за сегашния миг, с цел да се допусна и да се направи основателно съмнение, че фактически на това висше образователно заведение е осъществявана активност срещу финансовата и паричната система ", сподели още Кирилова.

Тя благодари на сътрудниците си от ГДБОП и Столична дирекция на вътрешните работи.

Акцията е проведена след получен сигнал от ГДБОП, заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев. Няколко екипа на Столична дирекция на вътрешните работи и ГДБОП са направили процесуално-следствени дейности на територията на две жилищни пространства в столицата. Печатарската машина е открита в помещение вид хале, ситуирано на територията на висше образователно заведение, посочи той.

„ Впечатляваща е цената на конфискуваната валута. Веществените доказателства, които са конфискувани, приказват за сериозна незаконна активност “, сподели старши комисар Георги Хаджиев.

Все още не изяснено дали дали университетските управляващи са били наясно с осъществяваната активност на територията на образователното заведение. Отпечатвани са били и неистинен документи, измежду които здравни книжки, заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/875697049644379
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР