Искаме да сменим модела Борисов. Този модел, който определя пионки,

...
Искаме да сменим модела Борисов. Този модел, който определя пионки,
Коментари Харесай

Лалов: Демократичната общност определя депутатите по приятелски кръг, без ясни критерии

Искаме да сменим модела Борисов. Този модел, който дефинира пионки, виждате Габриел в този момент я взима, поставя я, измива си ръцете и я изхвърля. И в това време нашата демократична общественост прави това - дефинира депутатите по другарски кръг, в последния миг, с пазарлъци, без ясни критерии.

Това съобщи в предаването " ЕвроДикоФ " на телевизия " Евроком " Методи Лалов, който бе изключен от " Да, България " през януари 2022 година.

" Някой знае ли в демократичната общественост и отвън нея да има критерии за това да сте народен представител? Стаж ли ще е, обучение ли ще е, опит ли ще е, някакви публични интензивности ли ще са? Изведнъж получавате Стою Стоев на правната комисия и обществото се пита за какво. Този човек в миналото да сме чули някаква негова теза? Този човек някаква позция имал? Този човек има опит? Казват ни младите и надъхани. Младите и надъхани част от екипи, само че не ръководители на екипи без доказателства за умения. Той може и да има, само че да опитвам и да чакаме не става. Ето това се случва в " Да, България ", в ДСБ, това се случва явно в Политическа партия ", уточни Методи Лалов.

" Искам гласът на локалните организации вдясно да се чува. Това значи, когато те предлагат, централното управление и водачите да не им кажат " абе друг не става ". Защо? Обяснете за какво. Искам съревнование, желая невиждана акция ", добави Лалов.

" Видяхте 3 града - Пловдив, София и Русе - на последните национални избори. Така няма да стане. Трябва да сме измежду хората, да ги убеждаваме, да ни припознаят, че сме едни от тях ", добави още Лалов.

На въпрос на водещия Сашо Диков по какъв начин може най-малко такива знакови фигури като Бабикян и Хаджигенов да не ги включат, Методи Лалов отговори:

" Не понасят инакомислещи, не понасят рецензия. Аз мога да ви кажа, има хора, които ще го потвърдят, думи на Христо Иванов: " на мен ми би трябвало една дребна група командоси, които в Народното събрание като кажа офанзива - офанзива ". Така няма да стане. Докога в това демократично общество ще споделя някой " аз зная по какъв начин, кои и какво да създадем ". Тоест отново концентрираме власт. Ако демократичната част, Политическа партия и Демократична България, няма да бъде демократична, дано да е лидерска като Борисов, само че да се знае, когато гласоподавам за тях, да знам, че гласоподавам по този метод, а не замяна ", акцентира Методи Лалов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР