Искаме да призовем президента Румен Радев да покани лидерът на

...
Искаме да призовем президента Румен Радев да покани лидерът на
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС призоваха президента да насрочи избори -

Искаме да призовем президента Румен Радев да предложения водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в период до понеделник - 17 часа, да показа името на претендент за министър-председател. Ако тя не го направи, президентът да стартира дейности за преустановяване на мандата на Народното събрание и за насрочване на парламентарни избори. 

Това съобщи депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков на брифинг.  Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова добави от своя страна, че третият мандат се протаква. Същото сподели и председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по-рано от парламентарната естрада. 

Според Атанасова " всичко е поради пари " и по тази причина се бави третият мандат. 

Българска социалистическа партия ще държи мандата до 15 август, а лятната почивка на Народно събрание се анулира, разгласи през днешния ден Корнелия Нинова. Ръководствата на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България се схванаха да се отвори нова процедура за избор на ръководител на КЕВР, която да завърши до 12 август, откакто стана ясно, че избирането на Станислав Тодоров през февруари е в. 

Карадайъ прикани президентът час по-скоро да насрочи предварителни парламентарни избори: " Призоваваме президента да приложи Конституцията, като се съобрази с решение №20 от 1992 година на Конституционния съд ".

Държавата е на ръба на пропастта, заяви той и добави, че в разгара на международна енергийна рецесия, когато доставките на горива са блокирани, а Брюксел зове да пестим 15 % от газа, България остана без най-важния си регулатор - Комисията за енергийно и водно контролиране.

" Оказа се, че както цялата " власт на смяната ", и КЕВР е зачената в грях и неистина, ръководителят ѝ е определен в нарушаване на Конституцията, по този начин както, прегазвайки главния закон на страната, Кирил Петков влезе в Министерския съвет, с цел да използва властта в полза на себе си и приятелския си кръг ", добави ръководителят на Движение за права и свободи.

По думите му България към този момент е в тежка политическа рецесия, а белезите за това са, че " има министри, няма власт, всеки член на кабинета избавя личната си кожа ".

" Изходът е единствено един и ние от Движение за права и свободи ясно го декларирахме - неотложно разформироване на 47-ото Народно събрание и предварителни избори наесен, а не, както през днешния ден чуваме, с болшевишки способи от времето на държавното управление на Жан Виденов да задържат властта, както тогава се споделяше - до кръв ", съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.

Според него даже и " четворната болшевишка коалиция " още веднъж да излъчи държавно управление, неговият живот ще бъде не повече от шест месеца.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР