Искаме да привлечем вниманието ви първо към флуора и неговите

...
Искаме да привлечем вниманието ви първо към флуора и неговите
Коментари Харесай

Крият От Вас! Скритите Опасности На Пастата За Зъби, За Които Не Сте Подозирали

Искаме да притеглим вниманието ви първо към флуора и неговите съединения. Знаем, че пастата за зъби с флуорид се предлага на всички, даже и на децата над петгодишна възраст.

Да стартираме с история от далечната Америка. Осемгодишната Моли Стат умерено си мие зъбите в банята, когато внезапно вниманието й е привлечено от нещо, написано на противоположната страна на тубичката. Тя се обръща към татко си, който е наоколо, с въпроса: „ Татко, белким пастата за зъби е отровна? ” – „ Не, несъмнено ”, - твърди щерка си Пол Стат. „ Тогава за какво тук написа, че е отровна? ”

Стат взема пастата в ръцете си. На противоположната страна на тубичката с малък шрифт е написано предизвестие, на което той до момента не беше обърнал внимание: „ Ако инцидентно погълнете количество от пастата за зъби, превишаващо дозата, нужна за миене на зъбите, обадете се на вашия персонален доктор или потърсете помощ в медицински център при положение на отравяне. ”

Напълно комплициран Пол не знаел какво да каже на щерка си. Подобно на множеството хора, той считал, че откакто продуктът се продава в магазини и аптеки и е предопределен за грижи за тялото, от единствено себе си се схваща, че би трябвало да е безвреден, като питейната вода. За страдание, това не е по този начин!

Ето за какво администрацията на Съединени американски щати за надзор и използването на лекарствени субстанции и хранителни артикули задължава производителите на пасти за зъби, в които се съдържа флуорид, да слагат предупредителни етикети върху опаковките.

Разбира се, думата „ отрова ” в предупредителните надписи я няма. Въпреки това, на цистерните с флуорид, които го доставят за производството на пасти за зъби, има изобразени череп на кости.

Реджина Мискевиц, шеф на отдел за проучване на продуктите за грижи за тялото и устната хигиена, споделя следното:

„ Съдържащият се в пастата за зъби флуорид се счита за опиат. И макар, че продажбата на този опиат е позволена в магазините, когато си мием зъбите с такава паста за зъби, провокираме промени в организма си... Малко евентуално е той да провокира пристрастяване според мен, само че че това е отрова, е доста тъкмо казано! ”.

Флуорът е в действителност ефикасен против кариес, само че с изключение на риска от отравяне при положение на контакт на организма с това вещество, признато в прекомерно огромно количество, би трябвало да споменем и за въздействието му върху растежа на зъбите - те се обезцветяват и се покриват с петна. Това заболяване се назовава флуороза.

А в този момент дано да поясним какво съставляват съдържащите се в пастите за зъби триклозан или сорбитол и натриев лаурилсулфат.

Сорбитол

Сорбитол – течност, която предотвратява изсъхването на пастата и в това време е и слабително средство, което може да провокира диария при деца.

Триклозан

Слушали сме доста за него. Дори го популяризират. А в реалност триклозанът е антибиотик, които в устата се " бори " с нездравословните бактерии. Но ние знаем, че в устата ни има микрофлора - с изключение на " условно " нездравословна, наложително би трябвало да има и " условно " потребна флора. Но триклозанът, който е синтетичен антибиотик, не разграничава потребната от нездравословната микрофлора. Той " опустошава " всичко. На пръв взор наподобява, че всичко е наред, но… Патогенните (условно нездравословните бактерии) порастват доста по-бързо от потребните и защото няма нищо, което да ги спре, те водят до развиването на дисбактериоза. Оказва се, че колкото по-често и повече използваме паста за зъби с триклозан, толкоз по-малко в устата ни остава естествена, потребна флора. В края на краищата, резултатът... Впрочем, вие и сами можете да си визиите картинката по-късно, да не приказваме и за неприятния мирис в устата.

Натриев лаурил сулфат (SLS)

Никой не прави реклама на тази съставна част и има задоволително учредения за това.

Какво написа за него производителят? Че е разпенващ сътрудник. Целта му е да сътвори пяна, осигуряваща при спукването на мехурчетата мини резултат на " взривна вълна ", която разгражда налепите.

Всъщност, това е на ниска цена, миещо средство, получено от кокосово масло посредством химичен синтез, необятно употребявано в козметичните почистващи препарати, шампоани, гелове, пяна за вани и така нататък През последните 10 години, производителите на пасти за зъби започнаха интензивно да употребяват тази евтина химическа съставна част. За страдание това е най-опасното вещество в препаратите за грижа за зъбите, косата и кожата.

Последните проучвания в Медицинския лицей на университета в Джорджия са посочили, че SLS прониква в очите, мозъка, сърцето, черния дроб и се задържа там, а по-късно е доста мъчно да се изхвърли от организма. Особено рисков е за деца, тъй като се натрупва в тъканите им във високи концентрации. Тези изследвания демонстрират също по този начин, че SLS трансформира състава на протеините в очите на децата (най-нежният и преносим протеин) - задържа естественото им развиване, води до катаракта (през последните няколко години това заболяване доста подмладява).

Друг проблем: SLS реагира с доста от съставките в козметичните артикули, образувайки нитрозамини (нитрати). Те навлизат в кръвта в огромни количества, когато употребявате шампоани и гелове, почистващи препарати.

Много от фирмите постоянно прикриват продуктите си, съдържащи SLS, определяйки ги като „ натурални ” – „ създадени от кокосови орехи. "

Лорет натриев сулфат (SLES)

Съставката е аналогична по свойствата си на SLS (добавена етерна верига) и е №1 в наличието на препарати и шампоани. Тя е доста евтина и се сгъстява при прибавянето на сол. Произвежда доста пяна и дава илюзията, че е плътна, съсредоточена и скъпа. Всъщност, това е много слаб почистващ препарат. Използва се като овлажняващ сътрудник в текстилната индустрия.

SLES реагира с други съставки и образува с изключение на нитрати и диоксини.

Последните проучвания в Медицинския лицей на университета в щата Джорджия са посочили, че натриевият лаурилсулфат, както и „ братът му ” - пропилен гликолът, имат способността да проникват и да се задържат в тъканите. Попадайки в организма, провокират отравяне и рак. Освен това натриевият лаурил сулфат се отразява на мъжката репродуктивна функционалност. Това вещество е изключително рисково за децата, защото постоянно гълтам пастата за зъби и може да докара до стомашно-чревни болести.

Проучванията в Осло в Норвегия демонстрират, че SLS (натриев лаурил сулфат) може да форсира появяването на язвени провали на устата (афтозен стоматит) при хора, предразположени към тях. Лицево-челюстният хирург Пол Барквил вижда, че появяването на такива язви се намалява със 70%, когато пациентите мият зъбите си с паста за зъби, без натриев лаурил сулфат.

Учените допускат, че натриевият лаурил сулфат изсушава лигавицата на устата, усилва чувствителността на венците към алергени и дразнители, такива като питателните киселини, да вземем за пример. Натриевият лаурил сулфат има мощен абразивен резултат и избелването на зъбите с пасти, в които се съдържа, се реализира посредством излющване на зъбния гланц, което води до изтъняването му.

Възниква въпросът: за какво се разрешава на производителя да употребява тези съставки, откакто са толкоз нездравословни? Има няколко пояснения за това, само че всички те са комерсиални. Затова и информацията за съставките в пастите за зъби е толкоз значима за всеки от нас – най-малкото, с цел да можем да създадем персонален избор – да пазим здравето си или да позволим да ни тровят! Така, че бъдете деликатни!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР