"Искаме да покажем корупционната схема. Внесли сме сигнал в прокуратурата,

...
"Искаме да покажем корупционната схема. Внесли сме сигнал в прокуратурата,
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО! Елена Йончева закова Симеонов и Каракачанов - показа НОВА снимка на паднала ограда

"Искаме да покажем корупционната скица. Внесли сме сигнал в прокуратурата, в ДАНС, във компании и във всички съответни органи. Днес ще предадем кино лентата на президента, министър-председателя и основния прокурор: 15 души минаха за към 1 минута, а другата група от 35 души минаха за 10 минути. Когато ме видяха, побързах да намеря най-близкия граничен патрул. Пояснихме мястото и полицията пристигна след 25 минути ". Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева в студиото на "Тази заран " по bTV.



"Г-н Каракачанов в случай че беше гледал кино лентата, нямаше да реагира по този метод. Фактите, които разкриваме са притеснителни. Ние не сме били трима, а двама. В този миг сме били аз и водача. Ние няма по какъв начин да бием плесници. Ние успяхме просто да ги задържим да не тръгнат във вътрешността в страната. Не съумяха да ни локализират близо 25-30 минути. Бяхме на права покрай Капитан Андреево, което не е място мъчно за намиране. Искаме да покажем корупционната скица. Внесли сме сигнал в прокуратурата, в ДАНС, във компании и във всички съответни органи. Днес ще предадем кино лентата на президента, министър-председателя и основния прокурор ", изяснява тя.

"В документалния филм вземат участие доста хора, само че аз изрично отхвърлям да е взел участие човек, който е бил уволнен за корупция. Г-н Симеонов не е кино или културен критик, с цел да разяснява дали е отегчителен. Той би трябвало да отговори на някои доста значими въпроси. Лъгаха ни доста за тази ограда. Истината е, че тази ограда коства 200 милиона, от които са били откраднати пари. Това преградно оборудване не е просто една тел. Предават ни ", заключи тя. Елена Йончева извади фотография, на която ясно се вижда място където оградата е паднала. Тя е от преди няколко дни.

"Какво ще стане с тази ограда, когато падне сняг? Това е една голяма корупционна договорка на гърба на българския поданик. Не мога да злоупотребявам какъв брой пари са отишли за оградата и какъв брой са прибрали. Не съм специалист, само че просто съпоставям с гръцката граница. Вярвам, че в прокуратурата има експерти, които да потвърдят това ", добави тя.

"Когато господин Борисов твърди, че в Народното събрание има наркотрафикант, ние взехме решение да сезираме прокуратурата. Няма по какъв начин да работим с такива хора. Той сподели, че в Народното събрание има наркотрафикант, а не, че в Народното събрание има хора, на които роднините им и по този начин нататък, са наркотрафиканти. Той е министър-председател и думите му би трябвало да тежат ", изясни Йончева.

"Това, което стана в Народното събрание с Главчев е срам. Нинова не беше нарушила правилника на Народното събрание. Големият проблем е, че Главчев не си подаде оставката, тъй като е осъзнал, че е сбъркал. Той си я подаде, с цел да не се излагаме по време на европредседателството. Реакцията му беше необяснима за мен, макар, че той беше много пореден в държанието си напоследък ", твърди Йончева във връзка оставката на някогашния ръководител на Народното събрание Димитър Главчев, който изключи микрофона на Корнелия Нинова по време на съвещание.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР