Искаме да отчетем дейността на временна комисия за проучване правата

...
Искаме да отчетем дейността на временна комисия за проучване правата
Коментари Харесай

ГЕРБ: Временната комисия прие законодателни промени за правата на психично болните

Искаме да отчетем активността на краткотрайна комисия за изследване правата на психологично болните, чиято работа приключи през вчерашния ден, с внасяне на законодателни промени, които бяха единомислещо признати. Единствено сътрудниците от " Възраждане " се въздържаха да бъдат съвносители, само че показаха своята кардинална поддръжка за препоръчаните промени. Това съобщи на брифинг в Народното събрание Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е от ГЕРБ-СДС. 

Комисията неведнъж повдигна въпроса за отпусканите средства за психичноблните пациенти и лекарите, които се грижат за тях, добави тя. 

" Комисията взе решение да задължи Министерство на здравеопазването взаимно с Министерство на финанситe да внесат разпореждане на Министерски съвет за отпуснати 2 млн. лева за лекуването и прехрана на 273 изоставени от своите близки души, които са в държавните психиатрични лечебни заведения. Нека Министерство на здравеопазването и МФ незабавно да разрешат този въпрос. "

Взехме решение и за разпределяне на 30 млн. лева. допълнителни средства за психиатрична помощ в страната, сподели Сачева.

" Предвидили сме и основаване на комисии за психологично здраве към общинските препоръки на общините, на чиято територия има клиники ", съобщи Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР