Искаме да останете в страната и след Брекзит, обяви Лондон

...
Искаме да останете в страната и след Брекзит, обяви Лондон
Коментари Харесай

Искаме да останете и след Брекзит, обяви Лондон на гражданите от ЕС

Искаме да останете в страната и след Брекзит, разгласи Лондон на жителите от Европейски Съюз, които живеят и работят легално във Англия.
Това написа в отворено писмо английският министър председател Тереза Мей.

В него тя се обръща към към 3 млн. души , жители на страни-членки.

Техният статут и място в страната и обществото е един от най-сложните въпроси за английските управляващи преди и след референдума за участие в Европейски Съюз.

Писмото ще бъде оповестено в страницата на Мей във Facebook.

Мей и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се сплотиха на срещата си през вчерашния ден към това, че полемиките към " развода " би трябвало да бъдат ускорени през идващите месеци.

Припомняме, в средата на предходната седмица основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние разгласи на конференция, че договарянията с Англия са в задънена улица.

Преговорите през предходната седмица завършиха без действителен резултат, откакто Лондон не се ангажира с съответна сума за споразумяване на финансовите въпроси с Брюксел, което съгласно Барние е " притеснителна " невъзможност. Брюксел отхвърля да преминат към втората фаза, а точно започване на договаряния за бъдещите търговски връзки, до момента в който не се уредят три основни въпроса: финансовите отговорности, правата на жителите на Европейски Съюз на Острова и ирландската граница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР