„Искаме да останем в България, да създадем семействата си в

...
„Искаме да останем в България, да създадем семействата си в
Коментари Харесай

БСП проведе регионална младежка среща в Гълъбово

„ Искаме да останем в България, да създадем фамилиите си в родината, настояваме за качествено обучение и достъп до култура”.

Така могат да се обобщят предложенията на младите за „ Визия за България”, стана ясно на районната младежка среща в Гълъбово, проведена от регионалната конструкция на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. В полемиката взе участие зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Драгомир Стойнев и народните представители Георги Гьоков и Донка Симеонова и ръководителят на Областния съвет на Българска социалистическа партия Румяна Динева. Водещ на полемиката беше регионалният координатор на МО в Стара Загора Диана Михалева. Председателят на гълъбовските социалисти Светла Боянчева приветства младите за инициативността и концепциите за бъдещото развиване на България. „ Срещнахме се за последните 6 месеца с доста младежи в България, които желаят смяна в ръководството на страната, те упорстват страната, която е абдикирала, да се върне във всички сектори”, сподели зам.-председателят на Народно събрание на МО в Българска социалистическа партия Атанас Атанасов, представен от пресцентъра на партията.

„ В организационна покруса се намира страната ни в 21 век, има напълно забравени обитаеми места и проблеми, които няма да могат да се решат в околните години. „ Визия за България” е дълготрайната вероятност за страната. Младите хора няма да разрешат бъдещето им да бъде „ откраднато”. Предложенията в документа са изпълними. Това са хрумвания, които чертаят пътя ни за излизане от кризата”, сподели Драгомир Стойнев. Според него Визията не би трябвало да бъде затворен документ, а върху него да се градят управнически платформи, предизборни стратегии и други тактики, защото процесите са динамични. Представителите на младежките обединявания от региона предложиха помощ на фамилиите, на майките, студентите, поощряване на предприемачеството, промени в опазването на здравето, начинания в образованието и културата.

„ Демографската злополука, ниските приходи, бедността и неравенствата ще довършат България. Младите хора не избират да основават фамилии, не остават да живеят в страната, бягат, търсейки по-добра работа. Бедните хора са към 37% по данни на Световната банка, това значи че тези хора не могат да си посрещат главните потребности и не могат и да се лекуват”, съобщи Георги Гьоков, давайки сравнителни данни за минималната работна заплата в прилежаща Румъния. Там към този момент има и такава за приключили висше обучение.

„ Ние би трябвало да спасим и българското обучение. На първо място сме в Европейски Съюз по ниска начетеност, 41 % са функционално необразованите ученици”, заяви тревожните данни на Евростат Донка Симеонова. Тя приветства студентите, които учат в педагогичен специалности. "50 % от учителите са в пенсионна възраст, а единствено 10 % от тях са до 35 година, след 10 години ще сме в сериозна рецесия, няма да има кой да учи децата ни”, добави Симеонова.

След края на полемиката Драгомир Стойнев връчи електронни членски карти на новоприети в Българска социалистическа партия млади инженери от Стара Загора. В последните месеци има нараснал интерес на младите към Българска социалистическа партия, оповестиха от Народно събрание на МО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР