Искаме да има правителство, въпросът е как да вземем завоя

...
Искаме да има правителство, въпросът е как да вземем завоя
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Има път назад. ПП-ДБ да се извинят

Искаме да има държавно управление, въпросът е по какъв начин да вземем завоя след изказаното и от двете страни. ПП-ДБ незабавно да се извиняват и на ГЕРБ, само че на първо място на Мария Габриел.


Това съобщи водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов на брифинг в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Още преди месец с Петков сме разговаряли по рокадите в кабинета. Листът ми е на бюрото. Ако върнем времето единствено преди 4-5 дни, ние излязохме и казахме, че в желанието си да има държавно управление сме подготвени да ротираме единствено министър председател и вицепремиер. Час-два по-късно сътрудниците ПП-ДБ споделиха – не, че тях министрите не ги интересуват, напомни Борисов.

Относно думите на Кирил Петков, че препъни камъкът в договарянията са били службите и разкриването на следствената загадка, Борисов сподели: Аз настоявам, че службите сега са извънредно добре интегрирани, зная го от интернационалните сътрудници. Ако това е препъни камъкът, аз финален ще се съглася, а съответният период, според меморандума, може да бъде изпълнен, единствено в случай че се съгласят двете страни. Но добре, ще го подпишем и него.

Единственият спор беше министър Тагарев. А за енергетиката, те одобриха Жечо Станков, само че за БЕХ да стане Румен Радев, разясни Борисов.

Лъжите и спекулациите би трябвало да спрат, съобщи Борисов в отговор на въпрос на медия. Не съм юрист на Движение за права и свободи и няма да разясня дружбата им с ПП-ДБ.

Дружбата на ПП-ДБ с Движение за права и свободи е доста по-голяма в сравнение с нашата, тъй като ние с Движение за права и свободи водиме война в смесените региони, сподели Борисов.

ПП-ДБ незабавно да се извиняват и на ГЕРБ, само че на първо място на Мария Габриел, повтори Борисов и сподели, че има път обратно и сядане още веднъж на масата за договарянията, само че той минава през опрощение персонално към Габриел и след тежък диалог с партията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР