Искаме да хапваме сладките домашни ябълки цяла зима, а не

...
Искаме да хапваме сладките домашни ябълки цяла зима, а не
Коментари Харесай

Така ябълките ще останат свежи цяла зима

Искаме да хапваме сладките домашни ябълки цяла зима, а не такива, които са препълнени с пестициди. Как обаче е допустимо да се случи това, ще разберете в по-долните редове. Ще разкрием пред вас някои тънкости и хитрини, с помощта на които ябълките ще запазят усета си и ще са също толкоз свежи, както когато ги откъснем от дървото, написа actualno.com.

Ако желаете да имате на разположение домашни ябълки за студените дни, от които да си набавяте редица потребни субстанции, направете следното:

Винаги дръжте ябълките на хладно и мрачно място: Това е едно от най-основните неща, които би трябвало да подготвим, в случай че сме решили да съхраняваме тези вкусни плодове. Най-добре би било, в случай че ги държите в килер с прозорец, който относително постоянно да отваряте, тъй че помещението да се проветрява. Дори да няма прозорец в помещението, нашият съвет е да поставите няколко съда с вода.

Съхранявайте ябълките в дървени касетки или пластмасови контейнери с гнезда: Ако планувате да ги съхранявате в касетки, целесъобразно е да покриете дъното им с картон, тъй че плодовете да нямат контакт с повърхността, върху която сте подредили касетките. В случай, че щайгата е на етажи, разделяйте етажите с картон.

Съхранявайте само плодове, които са с дръжки: Когато съхранявате ябълки, огледайте всяка една от тях, преди да я поставите в касетката. Плодовете наложително би трябвало да са с дръжки, в случай че желаете да останат свежи за няколко месеца.

Всяка седмица правете инспекция на плодовете: Това е идващото нещо, за което е редно да помислим, когато съхраняваме ябълки. Всяка седмица е нужно да ги ревизираме. Ако видим, че някоя от тях е загнила, в реда на нещата е да я отстраним. В противоположен случай би заразила останалите.

Покрийте касетките с фолио: Още един трик, който ще резервира свежестта на потребния плод. Покрийте касетките с фолио и направете няколко дупчици по повърхността му. По този метод се попречва разпространяването на етилен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР