Искаме да бъде създадена законова рамка, която да се противопостави

...
Искаме да бъде създадена законова рамка, която да се противопостави
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Дебатът за закона за КТБ ще покаже кой защитава ограбването на банката

Искаме да бъде основана законова рамка, която да се опълчи както на порочния пирамидален модел на действие на банката, осъществен от Цветан Василев и неговото обграждане, по този начин и на основаната след затварянето на банката незаконна организация за отклонение на активите. Това се показва в позиция на Делян Пеевски по отношение на импортирания законопроект за изменение и допълнение на Закона за банковата неплатежоспособност.

Ето цялостния текст на позицията на Пеевски:

Днес, народните представители от Парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид, внесохме за разискване в Народното събрание направен от нас законопроект за изменение и допълнение на Закона за банковата неплатежоспособност.

Законопроектът, претекстовете към който ще бъдат оповестени обществено, цели да бъде предотвратено продължаващото повече от три години плячкосване на активите, добити със средства на „ Корпоративна комерсиална банка “ АД – в неплатежоспособност (КТБ), да бъдат възобновени в интерес на банката непозволено заличените обезпечения, както и да се даде опция на синдиците на банката да попълнят в оптималната степен масата на несъстоятелността.

За времето от слагането на КТБ под специфичен контрол, макар непрекъснатите мнения на разнообразни политици, на представители на неправителствения бранш и на псевдо-финансови анализатори, никой не назова същинския проблем, а точно, че имуществото, закупено с пари с генезис КТБ, не може да доближи до масата на несъстоятелността. Нещо повече, като се изключи Движение за права и свободи, никой не предприе и нужните законодателни начинания, нито предложи съответни дейности или ограничения, с цел да се предотврати ограбването на активите, закупени с пари на банката. Вместо това, същите тези лица целеустремено заливаха обществото с подправени вести, с погрешни обстоятелства и клевети, само за да прикрият по този метод плячкосване на активите и причинителите на грабежа.

Тъй като дейностите най-точно демонстрират действителните планове и са по-силни от всякакво празно говорене, с този законопроект за следващ път потвърждаваме, че стоим твърдо зад цялостното откриване на истина за КТБ – както по отношение на източването на банката, по този начин и по отношение на последвалото плячкосване на активите, закупени директно или опосредено с пари на банката. За разлика от моите политически и медийни съперници, точно с гласовете и на Движение за права и свободи през м. март 2015г. беше признат законопроекта за изменение на Закона за банковата неплатежоспособност, който дава опция на синдиците на банката да извършват върху имущество с генезис КТБ (независимо от това какъв брой пъти е било прехвърляно сред подставени фирми), като с Йордан Цонев бяхме също и вносители на законопроекта, разрешил разсекретяване отчета на интернационалната проверяваща компания „ Аликс Партнърс “, осветяващ порочния модел за отклонение на средствата на вложителите, довел в последна сметка до рухването на пирамидата КТБ.

Тъй като настоящата нормативна уредба не разрешава да се пресекат опитите за непозволено заграбване на имуществото с генезис КТБ – за което обществените отчети на синдиците на КТБ сигнализираха неведнъж, явно е налице моментът за нова законодателна самодейност. В случая, направеният от нас законопроект ясно и съответно декларира желанието ни, казусът КТБ да не бъде „ заметен “. Напротив, ние желаеме да бъде основана законова рамка, която да се опълчи както на порочния пирамидален модел на действие на банката, осъществен от Цветан Василев и неговото обграждане, по този начин и на основаната след затварянето на банката незаконна организация за отклонение на активите. Предвид, че методите за вторичния обир на активите, закупени с пари на КТБ, съставляват в действителност и юридически казус – главно посредством фиктивни и многократни цесии, позволяващи образуване на „ взимане “ в интерес на новорегистрирани сдружения с най-малък капитал, които на собствен ред предявяват това взимане към сдружение с активи, с генезис от КТБ, то съответния законодателен отговор е извънредно нужен. По същия метод стои въпросът и с непозволено заличените обезпечения от страна на някогашните квестори на КТБ, което разреши активи за стотици милиони лв. да преминат в благосъстоятелност на физически лица, кухи сдружения и офшорни компании, без против това да са постъпили пари в масата на несъстоятелността.

Наясно съм, че актуалната законодателна самодейност ще срещне опозиция от страна на лицата, стоящи зад ограбването на банката, както и от страна на медиите, даващи естрада на тези лица, само че тяхното говорене единствено би посочило ясно на обществото, кой точно не желае да се разреши законодателно на синдиците на КТБ да свършат своята работа и Фондът за гарантиране на влоговете да бъде задоволен в оптималната степен.

Дебатът при разглеждането на този законопроект в Народното събрание неизбежно ще разкрие кои български политици и народни представители желаят да защитят националния интерес и кои са подвластни от лицата, ограбили и продължаващи да ограбват КТБ и активите й. Както и кои от тях ще покажат действително своята принадлежност към порочния политико-олигархичен кръг, забогатял нелегално по време на прехода и бандитската приватизация, който кръг и все още продължава да ощетява българската нация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР