Искаме да бъде добре, това, което се случва сега не

...
Искаме да бъде добре, това, което се случва сега не
Коментари Харесай

Правнукът на Гоце Делчев: Не съм простил на българската държава, че предаде костите му на Македония

Искаме да бъде добре, това, което се случва в този момент не е добре и не виждаме смисъл, който и да било да страда. Силно се надявам да няма напрежение в Скопие.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Христо Христов, чийто прародител е брат на Гоце Делчев.

Няма да съм там, ние честваме в София, а в Скопие честваме годишнина от неговото ликвидиране.

 
Той си е човек на времето. Аз съм роден в семейство и махала, в които ние всички сме наследници на македонци. Това са най-малко една трета от българите. Ние разбираме под македонец нещо друго. Това не е друго от българин. Това е като да кажеш аз съм софиянец.
В никакъв случай не би трябвало да има мощ, това не е човешко и не е цивилизовано. Човек би трябвало да бъде честен.

Поради някаква причина се помпат нелепости като остаряла автомобилна гума. Подозирам, че в тази игра са намесени и медии, изключително в РСМ. На мен персонално ми припомня това, което съм учил и сме гледали по филми за времената на Втората международна война – единствено тъй като принадлежиш към някаква група, може да те вкарат в лагер.

 
Аз персонално не съм дал прошка за предаването на костите на Гоце Делчев на Македония. Има и по-големи грехове, в случай че предаването на костите му визира едно семейство, има други, които засягат повече хора. Аз персонално не съм дал прошка това действие. Употребили са целия държавен уред за него. Предаването на костите е било част от политическата договорка. Според мен това е едно основно място, което е отворило кутията на Пандора.
Много ми се желае да видя завършек на тези проблеми. Това, което се е случило преди толкоз години, дано хората го помнят. Ако някой желае да отдаде респект – дано го направи. Това е гроб, там не се пее и не се танцува, там сме смирени.

Да почетат паметта безшумно, добродушно и спокойно. Семейството задоволително е страдало, стига към този момент.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР