Искаме България да има право на избор.Това каза на протестното

...
Искаме България да има право на избор.Това каза на протестното
Коментари Харесай

Костадинов: Българите трябва да имат право на избор за въвеждането на еврото

Искаме България да има право на избор.

Това сподели на протестното шествие пред Народното събрание водачът на ПГ " Възраждане " Костадин Костадинов на събитието срещу влизането на България в Еврозоната.

" Искаме България да има право на избор, желаеме най-сетне да можем бъдем питани, тъй като желаеме едно доста просто и главно човешко право - ние да бъдем питани кое е положително и кое е неприятно за нас, а не някой различен. 45 години решенията за България бяха вземани в Москва, към този момент повече от 30 години решенията за България се вземат във Вашингтон и в Брюксел ", съобщи Костадинов.

Той също сподели, че от " Възраждане " са застанали против решението да се влезе в Еврозоната, тъй като съгласно тях то е пагубно за страната.

" Когато стана ясно, че държавното управление е взело решение да ни вкара в Еврозоната, ние от " Възраждане " бяхме единствените, които започнаха дейности, с цел да може българският народ да разбере какво значи това. Да разбираем, че влизането на България в Еврозоната е гибел за приходите ни, гибел за спестяванията ни, гибел за българската стопанска система и гибел за българската страна. Когато влязохме в Народното събрание за повторно, се обърнахме към представителите на българския, по този начин наименуван, хайлайф вътре. Казахме им едно доста просто нещо - дайте опция на българския народ да се произнесе дали желае, или не желае да влезе България в Еврозоната, дано да има референдум по въпроса. Ако вие желаете да стане член на Еврозоната, накарайте вашите гласоподаватели да гласоподават " за ", ние ще гласуваме " срещу ", ще желаеме българския лев да бъде непокътнат, само че дайте опция да се избере. Дайте опция на българския народ да реши самичък. Знаете ли какво ми споделиха всички, " България няма право на избор ", сподели още той.

Лидерът на " Възраждане " съобщи, че президентът Радев е отказал да направи референдум за това дали България да влезе в Еврозоната, или не.

" Когато бяхме при президента Радев, на който доста хора разпореждаха и продължаваха да разпореждат очаквания за най-различни неща, аз сложих въпроса пред него тогава. Той да свика референдум, тъй като, в случай че не го свикат партиите в Народното събрание, за което са нужни 48 народни представители, а ние имаме 27 за в този момент, президентът е идващият, който може да го направи. Знаете ли го какво сподели Радев, не дава отговор на закона, нямате право на избор. На нас непрестанно ни се изяснява едно и също нещо, вие, българите, нямате право на избор. Когато един човек няма право на избор, той е плебей. Ние обаче не сме плебеи ", изясни той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР