Искам за пореден път да препотвърдя ангажимента на партия ГЕРБ

...
Искам за пореден път да препотвърдя ангажимента на партия ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ към БСП: Спрете да въвличате президентската институция в измислени войни



Искам за следващ път да препотвърдя уговорката на партия ГЕРБ за основаване на обединен антикорупционен орган. В последните дни виждаме поврат при сътрудниците от Българска социалистическа партия, Само преди няколко месеца което те обществено нападнаха това предложение. Днес водачът на Българска социалистическа партия госпожа Нинова изрази радикално противоположна позиция. Това се показва в декларация от парламентарната група на ГЕРБ, прочетена от Снежана Дукова от парламентарната естрада.

Ние одобряваме тази смяна в позицията като поддръжка. Надяваме се, че тази поддръжка ще продължи и в слдващите месеци, когато ще внесем нашите оферти в антикорупционния закон.

Ние не се опасяваме да се борим с корупцията, както по високите етажи на властта по този начин и по по-ниските. Приемаме това като предизвикателство. Вече започнахме промяна и в администрацията, която ще се пребори и с корупцията, уточни Дукова. „ Оценяваме като неоткровен признак обвиняванията от последните дни, че новосформираната краткотрайна комисия за следствие на избора на нов военен аероплан, която назовават арбитражен съд. Парламентът не може да издава присъди, само че е задължен да упражнява надзор, изключително, когато става въпрос за интереса на данъкоплатците и разходването на огромни средства. Българските жители би трябвало да бъдат стартирани с метода, по който се харчат техните пари “, акцентира Дукова.

Ние не се опасяваме да водим война с корупцията. Не сме си разрешавали престореност. Това е и повода да спечелим всички избори през последните 10 година, припомниха от ГЕРБ

От ГЕРБ приканиха левицата да спре да въвлича президентската институция в измислени войни и да я употребява за реализиране на политически цели.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР