Искам вече да не умират хора в тази безумна война,

...
Искам вече да не умират хора в тази безумна война,
Коментари Харесай

Тръмп: Путин изглежда отслабен, сега е моментът САЩ да посредничат за мир между Киев и Москва

" Искам към този момент да не умират хора в тази безумна война ", сподели Тръмп.

В изявлението за Ройтерс Тръмп разяснява огромен брой въпроси на външната политика.

По украинския въпрос някогашният президент не изключва, че на Киев ще му се наложи да отстъпи някои територии на Русия, с цел да бъде комплициран завършек на войната, която стартира с нахлуването на съветските сили в Украйна преди 16 месеца. Тръмп сподели, че всичко би било " предмет на договаряния ", в случай че той беше президент на Съединени американски щати, само че акцентира, че украинците, които водят пламенна битка за земята си, са заслужили огромно почитание.

" Мисля, че те ще се запазят огромна част от това, което получиха, мисля също по този начин, че Русия би се съгласила с това. Нужен ви е верният медиатор или договарящ, а в този момент подобен няма ", посочи Доналд Тръмп.

Американският президент Джо Байдън и съдружниците на Съединени американски щати в НАТО упорстват Русия да се изтегли напълно от Украйна, отбелязва Ройтерс. Миналата година украинският президент Володимир Зеленски предложи кротичък проект от 10 точки, който също планува изцяло евакуиране на съветските сили от Украйна, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че най-важната задача на Съединени американски щати в този момент е да работи за мир - да съберем Русия и Украйна на едно място и да реализираме мир. Възможно е. Сега му е времето да го създадем - да ги съберем и да наложим мир ", съобщи някогашният президент.

В качеството си на президент Тръмп построи другарски връзки с Владимир Путин, за който Джо Байдън в сряда сподели, че се е трансформирал в парий на интернационалната сцена поради войната в Украйна.

Тръмп сподели още, че протестът на " Вагнер " се е отразил отрицателно на Путин.

" Може да се каже, че той още е там, че още е мощен, само че сигурно бе отслабен в прочут смисъл в съзнанието на доста хора ", разясни Тръмп.

Ако Путин обаче падне от власт, " не знаем каква е алтернативата. Може да стане по-добре, само че може да стане и доста по-зле ", посочи някогашният президент на Съединени американски щати.

Що се отнася до обвиняванията против Путин във военни закононарушения, съгласно Тръмп този въпрос следва да бъде разискван след войната, " тъй като в случай че повдигнем този въпрос в този момент, няма метод да реализираме мир, няма метод да решим " спора.

Бившият американски президент обаче отхвърли да разсъждава по въпрос на Ройтерс дали Съединени американски щати би трябвало да окажат военна поддръжка на Тайван, в случай че островът бъде атакуван от Китай.

" Няма да приказвам по този въпрос, тъй като по този начин бих си навредил на позицията при договаряния. Всичко, което мога да ви кажа, е, че за четири години нямаше никаква опасност. И че това не би се случило, в случай че аз съм президент ", акцентира Тръмп.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР