Искам присъдата ми да не е ефективна. Това каза в

...
Искам присъдата ми да не е ефективна. Това каза в
Коментари Харесай

Последната дума на Маринашки: Искам присъдата ми да не е ефективна

Искам присъдата ми да не е ефикасна. Това сподели в последната си дума Петър Маринашки, който аргументи злополука край село Кадиево и двама негови другари починаха, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Преди това бранителят му - юрист Йордан Давчев посочи в пледоарията си, че по делото има едно само несъмнено доказателно и тя е, че взетата на място проба за алкохол и мил чек теста за опиати са негативни. Защитникът оспори изказванията, че Маринашки е неизпълнителен лидер и посочи, че три от записаните четири нарушавания на Закона за придвижване по пътищата са за погрешно паркиране. " Може ли да има драйф надпревари и полицията да не знае? Стамболийски е дребен град " - уточни още Давчев.

Адвокатът обърна особено внимание на тезата на потърпевшите фамилии, че би трябвало да се даде оптималната присъда, с цел да се даде урок на останалите водачи. " Този, който кара с 250 км/ч. по автомагистралата дали ще се поучи от наказването, което ще бъде наложено на Петър Маринашки? " - попита той. Припомни пояснение на Върховният съд, отсъждащо, че генералната предварителна защита отстъпва пред самостоятелната отговорност. 

" Дайде да дадем, тъй като нямал държание на разкаял се. Какво би трябвало да е държанието му? Да си посипе главата с пепел? Правото е изкуство на справедливостта. Резултатът е безвъзвратен, само че следва да се регистрира, че може да съсипете и неговия живот, а в отсрещната страна има един-двама индивида, които са влизали в пандиза и знаят какво е там " - посочи в пледоарията си юристът. Давчев изиска най-ниското наказване с отсрочено осъществяване, защото счита, че условната присъда ще е добра превъзпитателна мярка за Маринашки. 

По-рано в хода на правосъдното съвещание околните на починалите момчета желаеха оптималната ефикасна присъда. Съдът ще разгласи наказването в 15.30 ч.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР