Искам президента да погледне тази снимка и да определи по-нататъшното

...
Искам президента да погледне тази снимка и да определи по-нататъшното
Коментари Харесай

Илиян Василев: Искам президента да погледне тази снимка, да се срещне с Петков и да се разберат като мъже!

Искам президента да огледа тази фотография и да дефинира по-нататъшното си отношение към кабинета. Кой е главният зложелател и дали е станал по-силен или по-слаб от неговото разграничаване от Кирил Петков?

Неизбежно ще има разлики, те са естествени за институциите, за това има разделяне на управляващите, с цел да се балансират.

Но опитите за патронизиране на държавното управление са нелепи, изключително в този им тип.

Много по-добре е да се пробват да се схванат като работят като сътрудници, а не подчинени.

По тематиката Булгаргаз президентът несъмнено бърка, отбраната на някогашния към този момент началник от Румен Овчаров го потвърждава. По тематиката РСМ той самият има полза от по-отворената политика на Петков, която обаче има червени линии.

Още един път да огледа фотографията с Пеевски, да си спомни за Борисов, за цялото това задкулисие и да дефинира ролята си - на сътрудник или конкурент на държавното управление.

Очаквам от него - да излезе с обществена декларация и да поддържа измененията и напъните на това държавно управление, тъй като с непремерените си рецензии насърчи и Пеевски и Борисов, и откриха тотална офанзива против държавното управление. И идващия път да се срещне с Петков и да се схванат като мъже. Но да одобри, че ще има разлики и би трябвало да почете правото на изпълнителната власт да взема решения, които може и да не се харесат на Дондуков 2.

Ако искаше да ръководи България - да беше станал министър ръководител. Но е президент с значими компетенции, само че в тях не влиза ръководството на страната, а балансирането ѝ.

Илиян Василев
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР