Искам политиците да не се делят на бели, жълти, зелени

...
Искам политиците да не се делят на бели, жълти, зелени
Коментари Харесай

Близки на жертви на тежки престъпления към депутатите: Бъдете хора

" Искам политиците да не се разделят на бели, жълти, зелени и червени, а да бъдат единни като майки, татковци, баби и дядовци. Искам смяна на Наказателно-процесуален кодекс без паво на съглашение на доживотната присъда. Те го заслужават тези убийци. Никога няма да върнат моята Криси да я прегърна. Душата ми гори, а те не го схващат. Господа министри, апелирам ви, бъдете хора. "
Така изрази възмущението си от провелия се на 25 септември спор в Народното събрание и промени в закона за Наказателно-процесуален кодекс, бабата на убитата през август Криси - Симонка Георгиева пред BTV. На първо четене бяха гледани четири оферти за промени в Наказателния кодекс, свързани с присъдите за тежки престъпни случаи и съкратеното  досъдебно произвеждане.
Законът беше гледан под натиска на митинг на близки на жертвите  на рецидивисти, които упорстват тези нарушители да нямат право да понижават присъдите си. Протестиращите внесоха настояванията си, с национална подписка, която по думите на опечалените, е с над 50 хилияди гласа в поддръжка.
Бабата на убитата Криси се обърна непосредствено към министър Данаил Кирилов: " Много ли желаеме за една доживотна присъда на нарушители на тежки престъпни закононарушения. Моята внучка Криси беше убита на 15 август по доста нечовечен и непосилен метод. Нима нейният палач и всички други не заслужават доживотната присъда. Защо желаете 1/5 със подмяна на доживотната присъда. Ако не се приемете Закона, господа депутати, ние сме подготвени на гражданско непокорство. 30 палатки ще опънем пред Народното събрание, в случай че би трябвало. "
Жители на село Сотиря споделиха, че не желаят да гледат процедурни хватки в Народното събрание, а явен ангажимент и безусловна смяна на Наказателно-процесуален кодекс без право на подмяна на най-тежкото наказване.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР