Искам по-лека мярка. Това бяха единствените думи, казани в съда

...
Искам по-лека мярка. Това бяха единствените думи, казани в съда
Коментари Харесай

Убиецът на Десислава безмълвен в съда, какъв е бил мотивът му?

" Искам по-лека мярка. " Това бяха единствените думи, казани в съда през днешния ден от бившия боен Светослав Каменов, който е упрекнат за убийството на рейнджърката Десислава Стоянова. Днес Апелативният съд на Пловдив удостовери решението на кръжния съд и остави Каменов в ареста, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Преди да влезе в правосъдната зала и на излизане Каменов остана безмълвен.

По думите на отбраната на Каменов - адв. Снежанка Почева, преждевременно е направено заключението, че подзащитният й е отговорен. Не са събирани никакви доказателства, че може и да е почтен. " Каменов няма висящи каузи и е оправдан по старите си присъди ", сподели още Почева.

Според прокуратурата обаче съдът на никое място не е приел 100-процентовото авторство на действието. " Има обосновано съмнение ", разясни прокурор Ясенка Шигарминова. По думите й стана ясно, че Каменов е търсен не поради убийството на Стоянова, а тъй като повече от седмица майка му не е могла да се свърже с него. След това той се е свързал с някогашната си брачна половинка, на която е споделил, че е направил нещо, само че ще го показа единствено с брат й. Така той е влезнал в контакт с някогашния си зет, който е служител на реда. Пред него е признал за убийството на рейнджърката.

" Вечерта преди убийството той я е завел (Десислава Стоянова - б.а.) вкъщи си, като я заблудил, че ще й върне автомобила. Едва тогава тя схваща, че той се е разпоредил с колата и най-вероятно е имало препирня. Това за мен е претекстът ", сподели още прокурор Шигарминова, която изрази вяра, че в хода на делото Каменов ще каже своята теза. Днешното решение на Апелативния съд е дефинитивно.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР