Искам отново да поздравя момичетата. Те постигнаха невероятен успех. Радвам

...
Искам отново да поздравя момичетата. Те постигнаха невероятен успех. Радвам
Коментари Харесай

Велиан Бакалов: Радвам се, че и аз съм част от този отбор

" Искам още веднъж да поздравя девойките. Те реализираха необикновен триумф. Радвам се, че и аз съм част от този тим ", разгласи капитанът на България Велиан Бакалов след извоюваната за втора поредна година европейска отборна купа по тенис за девойки до 18 години, съобщи кореспондент на БГНЕС. Тимът ни в състав Росица Денчева, Ива Иванова и Александра Габровска победи в Гранвил (Франция).


„ Момичетата се пребориха с огромна конкуренция, триумфът е извънреден. За нас най-вълнуващ беше моментът, в който при влизането в комплекса в Гранвил видяхме фотография на миналогодишните шампионки, а в този момент и нашата фотография ще бъде сложена там “, разяснява Бакалов.

Той разкри, че по предварителна информация следващата година финалите на Европейската отборна купа няма да се проведат във Франция поради Олимпийските игри, а ще бъдат преместени в Испания.

„ Надявам се да спечелим трофея за трети път. Смятам, че тези девойки могат да вземат участие и идната година. Имаме добър тим. Имаме четири девойки в топ 100. Дано да е уголемен съставът. Надявам се девойките един да станат част и от тима на България за „ Фед Къп “. Избрах Росица Денчева, която е на 16 години, само че има право да взе участие. На тези девойки им следва дълъг път и откровено имам вяра, че ще съумеят. Ако взе участие, българският отбор сигурно ще бъде любимец следващата година “, съобщи още Велиан Бакалов.

Ива Иванова съобщи, че на финала против Словакия всички са посочили най-хубавото от себе си: „ В квалификациите първият ни мач против Украйна беше много сложен, само че успяхме да се преборим. Във финала показахме най-хубавото, на което сме способни и победихме “.

„ Трябва да усъвършенствам играта си във всички аспекти “, добави Иванова, на която следва присъединяване на шампионат в Канада, а по-късно и на Откритото състезание на Съединени американски щати при девойките.

„ Мисля, че открих своето място в тима и ми беше доста прелестно да съм част от състава “, добави друга от националките Александра Габровска. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР