Искам, но не вярвам, че спорът за името с Гърция

...
Искам, но не вярвам, че спорът за името с Гърция
Коментари Харесай

Заев не вярва спорът за името да се реши до 2 седмици

Искам, само че нямам доверие, че разногласието за името с Гърция ще бъде решен до 2 седмици. Това съобщи министър-председателят на Македония Зоран Заев, разяснявайки изказването на европейския комисар по разширението и политиката на добросъседство Йоханес Хан, според което Скопие и Атина може да се спогодят в идващите 15 дни, предава македонската осведомителна организация „ Макфакс “.
„ Добре е да бъде решен след 2 седмици, това ще значи автоматича покана за НАТО. Но аз имам вяра, че се работи за седмици напред и мисля, че 2 седмици са прекомерно малко ", акцентира Заев на взаимна конференция с някогашния общоприет секретар на НАТО Лорд Робъртсън.
Македонският министър председател напомни, че в сряда във Виена ще се организира среща на външните министри на двете страни – Никола Димитров и Никос Кодзиас, съобщи Фокус.
„ Като цяло това, което аз чакам, е д аположим старания до решението на Съвета на Европейския съюз, тъй като сме сигурни, че в случай че имаме решение до тогава, ще получим безапелационни и най-силни гаранции, че ще получим дата за договаряния ", означи Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР