Искам и купата, и титлата, малко съм нахален, заяви с

...
Искам и купата, и титлата, малко съм нахален, заяви с
Коментари Харесай

Треньорът на Лудогорец: Малко съм нахален, искам и купата, и титлата

Искам и купата, и купата, малко съм нагъл, съобщи с усмивка старши треньорът на " Лудогорец " Ивайло Петев преди утрешния край за Купата на България против ЦСКА 1948 от 19 часа на ст. " Васил Левски ".

Той и наставникът на " алените " Тодор Янчев дадоха конференция. Предстои им и дуел в Първа лига, като " Лудогорец " се бори за отбрана на купата, а ЦСКА 1948 - за третото място. Двубоят в Бистрица е след броени дни.

" Ние ще се постараем да спечелим каквото има пред нас. Не мислим по отрицателен метод, мислим положително, стартира Петев, който няма загуба откогато се завърна отпред на " орлите ". - А какво ще се случи, ще забележим в края на сезона. Да, по този начин е - съгласно стратегия имаме два мача с ЦСКА 1948. Но приоритет е на следващия ден, тъй като той е най-съществен. Ще се концентрираме там и като мине, ще забележим какво е положенито. В някои футболисти може да има отмалялост, да получат картони, което е изцяло обикновено. Но на следващия ден е най-важният мач и ще се концентрираме там. "
 Ивайло Петев. Снимка Българска телеграфна агенция

Последваха въпроси дали в Лудогорец има проблеми с контузени играчи и по какъв начин биха реагирали първенците при процес към осъществяване на дузпи на следващия ден.

" С проблем е Рик Джонатан, както и Диниш Алмейда. Всички останали са в групата и мога да разгадавам на тях. Относно дузпите, те са част от играта и може да се стигне до тях. И би трябвало де сме подготвени и да противодействаме. Ние имаме 16 или 17 мача повече от останалите. И още 30 минути игра и дузпи, уповавам се да не се стигне. Но е турнирен мач, тъй че би трябвало да сме подготвени ".

След това той беше запитан в случай че може да избира дали да завоюва купа или купа, той сподели следното:

" И двете, ще отговоря малко безсрамно. Но всичко е допустимо, тъй че ние ще се борим ".

След това Петев изрази страдание, че ползата към мача е слаб, както се твърди. Имайки предвид, че срещата е надалеч от Разград, а почитателите там не са измежду най-запалените, не се чака доста аудитория от града. ЦСКА 1948 пък разполага с доста малко ентусиасти.

" Не е доста добре, че има слаб интерес. Не знам какъв брой почитатели ще има. Футболът е за хората, а в случай че има малко - ще бъде недобре. Не знам по каква причина е по този начин. Аз бих желал да има най-малко едно 10-15 хиляди. Но всеки си избира дали да пристигна или не ", рече някогашният селекционер на Босна и Херцеговина.
 Тодор Янчев. Снимка Българска телеграфна агенция

Тодор Янчев съобщи, че ще се радва, в случай че той и тимът му " напишат история, сходна на тази на Ивайло Петев и " Лудогорец ". 

" Би било отлично, в случай че напишем такава история както Ивайло Петев и неговия тим. Ние сме окуражени да тръгнем по тая пътека, по тоя път. Винаги би трябвало да се стартира отнякъде - за нас е първи край, нека е и първи трофей ", сподели някогашният халф.

Тимът му обаче в последните шест мача няма победа, което съгласно някои е мотив за терзание. Не и за него:

" Лично мене не ме тормозят резултатите, че не побеждаваме. Но играхме с положителни сформира - с " Левски " и " Черно море ", знаем какъв брой съществени тимове са. И в двата мача имахме късмет да спечелим, само че всичко това също е част от футбола. Не се самозалъгваме ".

Попитан кое от двете надпревари е приоритет, защото тимът на ЦСКА 1948 може да стигне до европейските шампионати и като 3-ти в шампионата, той отговори:

" При нас ситуацията е същото, както при противника - паралелно с купата, си гоним и третото място. Но първо най-съществен се явява финала, а по-късно имаме и цели в шампионата, а те са да участваме в евротурнирите ".

" Нямаме осъдени футболисти. Знаете, че Евгений Сердюк, Джонатан Перейра и Бидунга са трайно контузени. Дали можем да стигнем до дузпи? Напълно е допустимо. Това е турнирен мач, може да не свърши в границите на 90 минути. Какъв е ключът да се върнем на пътя на успехите? Ако ми е в джоба, ще го извадя и ще спечелим. Да, в действителност сме 6 мача без победа, само че нищо фрапантно не се е случило. Позицията е идеална за нашия тим, играем край. Резултатите са естествени, не са проблем ", повтори Янчев.

ЦСКА 1948 и в двата мача в постоянния сезон с " Лудогорец " не разреши да бъде надвит. За Янчев не е изключително значимо даже и близкото минало.

" Това какво е било преди половин година или два месеца, не е толкоз значимо. Да, резултатите с " Лудогорец " са позитивни - нямаме загуба. Но най-важно е бъдещето, не можем да лежим на остарели лаври. Ние сме окуражени да покажем най-хубава игра и резултат. Не съм решил още какъв ще бъде състава. Имаме след два часа подготовка, нека са здрави всички. И по-късно ще избираме 11-те за на следващия ден ", рече той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР