Искам главата на този пес. Това е крещял непосредственият ръководител

...
Искам главата на този пес. Това е крещял непосредственият ръководител
Коментари Харесай

Топагент на Рияд е командвал на живо убийството на Джамал Хашоги и крещял: Искам главата на този пес!

Искам главата на този псе. Това е крещял непосредственият началник на убийството на Джамал Хашоги и почитан офицер от тайните служби на Рияд – Сауд ал Кохтани, написа турският в. Хюриет.

Източник от контраразузнаването в Анкара твърди, че саудитският сътрудник е давал нареждания по какъв начин да се прави изтезанието на рецензия на управляващите в консервативната близкоизточна монархия по Skype и следил убийството в действително време. "Според събеседника на нашата медия ал Кохтани е бил началник на 15-членния екип, изпратен в Истанбул, с цел да ликвидира журналиста от "Вашингтон пост ", написа още медията, като цитира своя осведомител.

Официално топагентът на Рияд е консултант на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман по въпросите на интернет и обществените мрежи. Ал Кохатани също, като сочи формалната му трудова, автобиография е отговарял за киберсигурността в саудитската войска. За него счита, че е доста непосредствен на наследника на трона на Саудитска Арабия. "Само Аллах стои стои над краля Салман и неговия наследник Мохамед ", е написал в Twitter той през лятото.

Рияд призна за удобството на Хашоги на 20 октомври (18 дни след изгубването му в саудитското консулство на Рияд в Истанбул). Днес турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че става дума за планувано закононарушение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР