Искам ди ви поздравя с високия изборен резултат, който е

...
Искам ди ви поздравя с високия изборен резултат, който е
Коментари Харесай

Възраждане при Радев: Готови сме да управляваме

Искам ди ви поздравя с високия избирателен резултат, който е израз на доверието на българите към вашата партия. С всеки избор вашата поддръжка пораства, само че пораства и вашата отговорност. Този парламент има да наваксва доста несвършена работа, наследена от предходните Народно събрание, страната е изправена пред риск и голям брой провокации. Вие към този момент неведнъж заявявахте, че ще бъдете съпротива в 49-то Народно събрание, само че знаете добре, че опозицията също има значима роля в политическия развой. Ситуацията изисква всяка политическа мощ да даде своя принос за решение на проблемите в страната.

Това сподели президентът Румен Радев при започване на консултациите с партия " Възраждане " за сформиране на държавно управление, които се организират н президентството. На консултациите от страна на " Възраждане " участват Цончо Ганев, Петър Петров и водачът на партията Костадин Костадинов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Извън въпроса за властта в 49-ото Народно събрание, ние чакаме този парламент най-малкото да одобри бюджет, с цел да се подсигурява най-малкото финансовата непоклатимост на страната, добави Радев. Знаете към този момент, че първите две политически сили излязоха със законодателна стратегия, която фиксира избрани цели в законодателната активност. по какъв начин виждате вие като времева рамка работата на този парламент, обвързана с раздаването на мандатите? Защото мандатите, триумфът и неуспехът на държавното управление ще дефинира самата законодателна активност на Народното събрание като време, и дали вашите цели в законодателната активност съответстват с това, което чухте от другите политически сили; и дали има смяна във вашата настройка в сформирането на парламент - към този момент заявихте, че ще сформирате кабинет единствено с ваш мандат, попита още президентът Радев.

Ние в последна сметка, не знам кой ви е споделил или заблудил - не сме казвали, че ще бъдем съпротива. Ние сме подготвени да управляваме, тъй като отговорността ни се покачва. Най-вече би трябвало да се приказва за бюджет, ние сме доста закъснели с него. Що се отнася до останалите законопроекти, първите две обединения са декларирали законодателна стратегия, за която ние можем да съдим от изказванията им в медиите, само че те нямат нищо написано на хартия, съобщи водачът на “Възраждане ” Костадин Костадинов.

Костадинов подсети, че в 48-то Народно заседание са внесли законопроект с механизъм за следствие на основния прокурор и той е бил признат на първо четене.

“Най-важното е да не се подменя волята на българския гласоподавател - приказваме за референдума за опазване на българския лев ”, безапелационен е той.

Лидерът на “Възраждане ” означи, че евентуално през месец май ще стане ясно дали ще бъде извършен подобен референдум. По думите му обаче сега се вършат опити сходен референдум да не се състои.

“Искам да поздравя служебното държавно управление за краткотрайното ограничение на безмитния импорт на зърно ”, уточни той и изрично съобщи, че предоговаряне на ПВУ в частта за въглищните централи е приоритет.

“Преди да приказваме за държавно управление би трябвало да приказваме за целите на България от позиция на българския народен интерес. ”, уточни той. Костадинов посочи, че приоритет за тях е опазване на националната ни валута, отдалеченост от спора в Украйна, предоговаряне на връзките на страната ни с Европейски Съюз и политическа непоклатимост в страната, само че не непременно./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР