Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В

...
Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В
Коментари Харесай

Ген.Атанасов: Още през март знаехме, че правителството си отива, защото ИТН и Борисов са се разбрали

" Искам да стартира с едно опрощение към българските жители. В това мъчно време извинявайте, че още веднъж ще ви занимаваме два месеца с предизборна акция и ще ви караме да ходите пред урните ".

Това сподели в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов.

" От Демократична България направихме всичко допустимо да предотвратим тези предварителни избори, само че не успяхме, тъй като Бойко Борисов и Ахмед Доган, с мощната поддръжка на Слави Трифонов пратиха страна на избори - подмолно отвън Народното събрание натискат едни бутони. "

Атанасов разгласи, че още през март ръководещите са знаели накъде върви политическата обстановка:

" Бях осведомен от мой непосредствен с положителни позиции в бизнеса и енергетиката. Той още март месец пристигна и ми сподели " държавното управление си отива, тъй като Има Такъв Народ и Борисов са се разбрали за бъдеще ". Нямаше по какъв начин да го споделям обществено, тъй като щеше да е доста провокативно. Имахме информация, че се приготвя тази сглобка заради стопански аргументи. "

Атанасов съобщи, че на изборите следва конфликт на силите на реформацията и тези на реставрацията - които желаят реванш. По думите му това са някогашните ръководещи, подкрепяни от Слави Трифонов.

" Защо споделям Слави Трифонов - аз съм бил съдружен сътрудник с тоя човек, само че не съм го виждал. Той приказва от първо лице - аз издърпвам министрите си, аз смъквам доверие. Тоест, хората в Народното събрание, които съставляват неговата партия, той ги преглежда като крепостни селяни ", сподели Атанасов.

" Не знам какво се случи с " ИТН ". Миналата година те бяха подготвени да работят крепко, а в този момент тласнаха страната ни към избори ", добави той.

Поради неумелост на Политическа партия имаше недостатъци и в Народното събрание, и в кабинета, призна Атанасов. България е обрасла от администрация, разяснява още той.

" Една от огромните ни неточности беше това, че не се направи сериозна административна промяна. Мнозинството обещавахме огромен % редуциране на администрацията и да бъде освободена тя от " калинките ", които от самото начало се занимаваха със бойкот. "

Според съпредседателя на Демократична България приключването на записа на парламентарната им група не е инцидентно.

" ГЕРБ и Движение за права и свободи сега са в доста положително въодушевление. Явно тях не ги интересува това, което ще се случи в страната. Жаждата за това да упражняват още веднъж властта, за тях е главен претекст ", сподели ген. Атанасов.

" В ръководството имаше недостатъци и ще имаме време, когато стартират акциите, да ги обясняваме и поправяме ", счита той.

" Всяка една политическа мощ е длъжна във всяка една обстановка да е подготвена за избори. Ние участвахме доста съществено в договарянията на третия мандат за лъчение на кабинет ", сподели Атанасов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР