Искам да започна с две много важни неща, които се

...
Искам да започна с две много важни неща, които се
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Вече сме на 20-о място в ЕС по заболеваемост и на второ по смъртност

Искам да стартира с две доста значими неща, които се случиха през последната седмица. Първото е, че България беше извадена от Института " Роберт Кох " от високо-рисковите зони и към този момент сме единствено рискова зона. Гордо мога да кажа, че това е заслуга на всички нас, на българите, на публицистите. Второто значимо нещо бе през вчерашния ден - над 31 хиляди имунизирани за един ден. Аз споделих, че преследваме задачата от 50 хиляди васкинирани дневно през май. Скоро ще стигнем 1 млн. имунизирани българи, дружно с преболедувалите ще имаме над милион и половина отбрана. Това сподели по време на брифинг здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

" България към този момент е на 20-о място в Европейски Съюз по заболеваемост и на второ по смъртност. По отношение на 14-дневната заболяемост се регистрира трайна наклонност за намаляването й. Същото е и във връзка с смъртността, уточни той.

" По отношение на пациентите в лечебни заведения се вижда, че понижават приетите в болница. По-малко са и случаите в интензивните структури. Намаляват приетите в болница в лечебни заведения, както и случаите в интензивните структури. 47% е заетостта на леглата за пациенти, които нямат затруднение. 51% е за интензивни кревати. Вече имаме успокоение в лечебните заведения, има повече пациенти в структуртие за неинтензивно лекуване в 4 области - Благоевград, Силистра, Шумен и Стара Загора ", изясни проф. Ангелов.

32482 дози ваксини са сложени за денонощието. Целта в този момент е да се доближи до слагане на 50 000 ваксини дневно. В празничните дни най-вече имунизации са сложени в лечебните заведения за болнична помощ, регистрира още проф. Костадин Ангелов.

" Скоро ще стигнем милион преболедували и половин преболедували ", съобщи здравният министър в оставка. До момента общият брой на всички сложени ваксини е 877124.
https://www.facebook.com/btvnews/videos/4081631101895315
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР