„Искам да Ви поздравя за това, че сте част от

...
„Искам да Ви поздравя за това, че сте част от
Коментари Харесай

Връчиха дипломи „Монтесори“ на 20 педагози от Враца /снимки/

„ Искам да Ви поздравя за това, че сте част от позитивната смяна във Враца, която се прави оценка в цялата страна. Резултатът няма да се усети през днешния ден, а след години, когато децата ни ще бъдат научени да бъдат независими, да имат вяра в личните си умения, да разчитат на себе си, а ние като техни родители и преподаватели да се гордеем с тях! “. С тези думи кметът Калин Каменов приветства присъстващите на церемонията по връчването на свидетелствата на 20 педагогичен фрагменти от Враца, минали образование по метода на доктор Мария Монтесори.
Своите дипломи получиха учители от 5 детски градини - „ Слънце “, „ Щастливо детство “, „ Европейчета “, „ Славейче “ и „ Детски свят “ и 3 учебни заведения – НУ „ Иван Вазов”, НУ„ Св. Софроний Врачански “ и ИОУ „ Васил Левски “. Това е третата група от учители, защитили образованието си по новаторския способ, като от идната година просветителния метод ще бъде въведен и в началните учебни заведения. Квалификацията на педагозите бе извършена в ДГ „ Европейчета “ - базова към Нов български университет, сътрудник на Община Враца.
В церемонията се включиха с осъществявания ученици от детските градини, в които е въведен просветителния способ.
Иновативният способ е въведен в Община Враца през 2018 година, като първи ползват образованието детските градини „ Слънце”, „ Щастливо детство”, „ Славейче” и „ Европейчета”. В тях е построена нова просветителна среда, изцяло съобразена с методиката на Мария Монтесори. В образованието се включват и детските градини „ Детски свят “ и „ Знаме на мира “.
През образователната 2020/2021 година над 300 деца в 14 групи, като от тях две яслени, се образоват по метода Монтесори. Директорите на всички градини са минали курс на образование и са сертифицирани. Към момента общо 39 педагози във Враца са защитили подготовка за образования по новаторския способ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР