Искам да ви поздравя с най-сърдечни чувства. За мен е

...
Искам да ви поздравя с най-сърдечни чувства. За мен е
Коментари Харесай

Ердоган след срещата във Варна: Надявам се периодът на лоши взаимоотношения с ЕС да е останал в миналото



Искам да ви поздравя с най-сърдечни усеща. За мен е извънредно наслаждение да бъда на срещата във Варна. Господин Борисов, почитан другар, ме предложения на тази среща. Имахме преди този момент и една ползотворна двустранна среща. Това сподели турският президент Реджеп Ердоган след срещата Турция-ЕС в Евксиноград.

Надявам се интервалът на неприятни взаимоотношения с Европейски Съюз да е останал в предишното, съобщи Ердоган.

Нашата кандидатура е от 1963 година, към този момент е 2018 година и ние не сме нищо повече от кандидат-член. Искаме час по-скоро да създадем тази позитивна стъпка, прикани той.

Бежанците в Турция от Сирия са три милиона, като прибавим и тези от Ирак доближават четири милиона. Вече получихме 1,8 милиарда евро, чакаме втория транш. Когато става дума за филантропична рецесия, е неприемливо чиновническо закъснение, сподели още Ердоган.

Очакваме либерализирането на визовия режим за нашите жители. Европейски Съюз би трябвало да направи час по-скоро своята стъпка. Това не би трябвало да се трансформира в политически въпрос, нашите жители не би трябвало да губят доверието си в Европейски Съюз, настоя турският президент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР