Искам да стрелям като Краси Анев и да бягам като

...
Искам да стрелям като Краси Анев и да бягам като
Коментари Харесай

Благой Тодев: Искам да стрелям като Краси Анев и да бягам като Владо Илиев

„ Искам да изстрелвам като Краси Анев и да тичам като Владимир Илиев. Искам да съчетая двамата в едно. Вярвам, че мога да реализира доста повече от това. Искрено си го поисквам. Мечтата ми е да съумея в биатлона. Не си слагам някакви основни цели – международен първенец и т.н, само че може би да имам няколко подиума на международна купа “, това показа особено за БНР европейският първенец на 15 километра за младежи Благой Тодев.

„ Винаги съм се удивлявам от Владимир Илиев. Само обстоятелството, че упражнявам с него ми повлиява доста. Повлиявам ми и това, че упражнявам с Милена, а и останалите от тима. Винаги съм ги гледал като митове, като звезди. Супер доста се стимулирам от тях. Гледам какво вършат преди подготовка, по време на загрявката, след подготовка, след съревнование, преди съревнование и така нататък Гледам, абсорбирам и се изучавам от всеки един. Попивам и хубавото и неприятното и след това го оставям, с цел да ми пасне на мен “, добави 20-ет годишният национал.



„ Не се усещам като огромен първенец. Щастлив съм от хубавия резултат и от приличната пукотевица и от положителното ми тичане в Словения. Доволен съм. Трасето в Поклюка е обичаното ми. Миналата година за първи път участвах там на международното състезание за мъже и много ми хареса. Сега към този момент знаех трасето, знаех къде и по какъв начин са изкачванията и спусканията. Може би натупания опит от международните купи ми оказа помощ много. Малко съм сърдит, тъй като изпуснах последният, 20-ти изстрел. Досега не ми се беше случвало да се представям добре на надпревари от подобен висок сан и нямах опит. Мислех за напълно разнообразни неща от това по какъв начин да си проведа стрелбата. Мислех за медала и за това по какъв начин ще се усещам след надпреварата. Това ми изигра неприятна смешка. Знам, че не е вярно по този начин, само че ….нямах опит “, показа още роденият в Банско Тодев.

Още за упованията на Благой Тодев за олимпийските игри, за задачите му на международното състезание за младежи в Съединени американски щати и за атмосферата в тима можете да чуете в звуковия файл.

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР