Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази

...
Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази
Коментари Харесай

Радев: Украйна настоява да води войната. Денков в отговор - президентът повтаря руски опорки

„ Искам да стане ясно, че Украйна упорства да води тази война, само че също по този начин би трябвало да е ясно, че сметката се заплаща от цяла Европа. Тази война има доста измерения “. Това съобщи президентът Румен Радев на събора на Рожен, съобщи БГНЕС. Всъщност на 24 февруари м. година Русия предприе така наречен " специфична военна интервенция " против Украйна.  

„ Пак споделям то не е единствено чисто военно, то, има икономическо, има обществено, има политическо измерение, тя е опасност и риск за цяла Европа. Няма Министерство на вътрешните работи, няма българска войска, знаете, че във военно състояние всичко е едно и това е националната сигурност на България “, добави Радев.

Според него „ е извънредно време да стартираме да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и за нашето отношение към нея “.

„ За страдание тъкмо в такива сериозни времена българските ръководещи нямат лично мислене, нямат лично мнение и позиции, трябваше ли огромните държави-членки във Вилнюс да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО сега е безусловно недопустимо, с цел да стартират и нашите ръководещи най-накрая да сменят позицията си “, счита президентът.

После попита риторично: „ Трябва ли да чакаме с изключение на министъра на защитата на Англия, който единствено преди дни съобщи, че не може Англия да бъде склад за въоръжените сили на Украйна да чакаме и други министри на защитата да го кажат, с цел да спрат нашите ръководещи да гледат на българските въоръжени сили като склад за въоръжените сили на непознати армии. Изобщо виждате, че нашите ръководещи се пробват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ , те покачват нашата сигурност. Напротив, всички виждаме, че този спор се задълбочава, изрично, жертвите стават от ден на ден. Той колкото повече оръжие гълтам, толкоз повече починали хора, толкоз повече опустошения, толкоз по-голям риск, толкоз по-дълго ще се точи тази война “.
" Кръгът към Путин упорства за войната "
Моят въпрос е по кое време президентът Румен Радев е имал свое мнение? Днес повтаря едни съветски опорки, които нямат нищо общо с това , което показват членовете на Европейски Съюз и на НАТО като позиция. Радев непрестанно предизвика спорове с държавното управление. Така министър-председателят Николай Денков отговори на казаното по-рано от Радев в Рожен.

На въпрос дали се гледа на България като склад на " непознати въоръжени сили ", Денков уточни, че се гледа националният интерес и какво желае България да обезпечи като отбрана - войната да свърши допустимо най-бързо.

Той о спор и тезата на президента, че " Украйна упорства да води тази война " и съобщи, „ че този, който упорства да води тази война, е кръгът към Путин “.

„ Но това няма да стане с апели към Украйна. Войната е стартирана от Русия и най-лесният и бърз метод е Русия да си изтегли войски и войната да спре за един ден, както видяхме от похода на Пригожин. По никакъв метод не мога да преглеждам изпращането на БТР-и, които в никакъв случай не са употребявани, като опасност за нашата национална сигурност ", добави Денков.

Той съобщи, че Украйна би трябвало да е член на НАТО, с цел да отбрани и себе си, както и да страните след нея в Източна Европа. " Друг въпрос е, че нейното приемане може да стане единствено като спрат бойните дейности ", сподели той.

 

Още от Рожен вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР