Искам да спечеля изборите заради моралната победа и защото не

...
Искам да спечеля изборите заради моралната победа и защото не
Коментари Харесай

Тече „костинбродски сценарий“ за дискредитиране на ГЕРБ според Борисов. Защо ГДБОП не влезе в общината преди два месеца или в понеделник, а 2 дни преди изборите, пита лидерът на ГЕРБ

„ Искам да печеля изборите поради моралната победа и тъй като не може да продължава по този начин страната “. Това съобщи пред БТВ водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той изрази вяра, че голяма част от българите ще излязат да гласоподават и заподозря, че сега тече опит за повлияване на вота по „ Костинбродски сюжет “ с инспекцията на Европейската прокуратура по проблема с жълтите павета.

Констинбродската спекулация е една от най-бруталните клевети в политическия ни живот, обвързвана с изборите през 2013 година и с присъединяване на Мая Манолова и Николай Бареков, която целеше да внуши, че държавното управление на Борисов приготвя имитация на изборите. Впоследствие всички обвинявания бяха опровергани в съда.

„ Европейската прокуратура стартира инспекцията по сигнал през септември 2022 година. По сигнал, че компанията е измамила общината. Ние приветстваме това следствие. Но ГДБОП на Радев и Демерджиев влиза в общината през днешния ден. Защо в деня преди деня за размисъл? Разликата с Костинброд е, че е петък, а не събота. Целта на Радев е да няма държавно управление. Опонентите ни ще ни атакуван за паветата, ние ще им върнем за парапета. Това води до разделяне сред партиите, безпорядък и неустойчивост “, акцентира той.

 ГЕРБ/СДС

Борисов даде да се разбере, че е подготвен на компромис и даже и като победител след изборите, няма да слага условия да е министър председател.

„ Ако си победител като водач на партия и не станеш министър председател, това е компромис.

Мисля, че съм и най-опитният човек за това. Мога да самохвалствам дълго, само че би трябвало да има компромис. Ще мога да предлагам след 2 април. Аз не изключвам нищо, моята партия желае да съм министър председател. Но съм подготвен за всеки компромис “, сподели той.

Този път Борисов обаче е решен да бъде народен представител: „ Ще заставам там, до момента в който създадем държавно управление или стане ясно, че не можем да създадем “.

„ Инстинктът ми сочи, че ще има държавно управление, тъй като на народа му додея. Хората ще спрат да гласоподават. Сега би трябвало всички да създадем крачка-две обратно и да се направи държавно управление. Ако не устойчиво, най-малко постоянно “, прикани той.

За устойчиво държавно управление са нужни най-малко 130-140 депутата, а това е допустимо с коалиция единствено на първите 2 партии, съгласно прогнозните резултати, пресметна някогашният министър председател.

Той се базира на отчета на Българска народна банка, съгласно който дългът на страната пораства с бързи темпове – 10% единствено за година и 2,6 милиарда лихви годишно.

„ Трябва доста да се молят на някой да стане министър председател на страна с 90 милиарда дълг. Защо би трябвало да се смирим? Не гледайте водачите, гледайте хората зад тях. Заради тях би трябвало да се смирим “, прикани водачът на ГЕРБ.

Той акцентира, че единствено лихвите по дълга са по 2 автомагистрали на година и по няколко детски лечебни заведения.

„ Нито една партия и коалиция не може да издържи на този дълг. Тези задължения ще набъбнат на 100 милиарда До 10 дни би трябвало да стартира разискване на бюджета. Общините нямат бюджети. Г-н Петков споделя, че ще вложи в бюджета 50 милиарда за районите. То ще ни трябват 2 бюджета. Това просто не кореспондира с действителността “, счита Бойко Борисов.

„ Това може да бъде спряно единствено от постоянно държавно управление. Партиите свикнахме единствено да обещаваме. Само Демократична България, Движение за права и свободи и ГЕРБ съумяха да опазят дългът да не е повече, щеше да стане ужасно. С Демократична България сме работили постоянно дружно в Народното събрание – за нуклеарните реактори, за оръжието за Украйна. “

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР