Искам да призова всички от администрацията, заети с организацията на

...
Искам да призова всички от администрацията, заети с организацията на
Коментари Харесай

ЦИК: Призовававме всички ангажирани в изборите да работят в защита на изборните права на хората

Искам да прикани всички от администрацията, заети с организацията на изборите, членове на СИК и РИК, които ще назначим, да работят, тъй че всеки български жител да може да гласоподава по този начин, както подсигуряват неговите права. Това заяви на брифинг заместник-председателят на Централна изборна комисия и представител Росица Матева.

Тя подсети, че през вчерашния ден започнаха регистрациите в ЦИК на партии и обединения за присъединяване в изборите две в едно на 9 юни. „ Днес към този момент имаме една партия, която е подала документи за присъединяване “, съобщи Матева. Това е партията „ Българско национално обединяване “.

„ 31 районни изборни комисии ще има за изборите. И за двата избора ще работи по една комисия. До момента за 7 районни комисии има единодушие, за останалите ЦИК ще реши по какъв начин да назначи управлението на тези сформира “, сподели заместник-председателят на Централна изборна комисия.

Говорителят заяви, че печатницата на Българска народна банка към този момент разполага с спомагателна машина, която да отпечата ролките за машинното гласоподаване.

По думите ѝ ЦИК прави всичко допустимо да приема решенията си в точния момент, тъй че да има време всички гласоподаватели да бъдат осведомени със своите права, отговорности и организацията на изборния развой.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР