Искам да призова всички хора да се помолят за отвлечените

...
Искам да призова всички хора да се помолят за отвлечените
Коментари Харесай

Съпругата на отвлечения първи помощник-капитан: Молете се за тях!

" Искам да прикани всички хора да се помолят за отвлечените моряци на кораба " Galaxy Leader ". Това е единственото, което желая! Надявам се на знамение и те да се върнат ", сподели пред " 24 часа " брачната половинка на един от българските моряци на похитения товарен транспортен съд край Йемен.

Той е първият помощник-капитан  и е от Горна Оряховица. Жената пожела да остане анонимна, защото щерка им, която е тийнейджърка, още не знае за случилото се и това би могло да ѝ причини тежък потрес.

Съпругата научила ненадейно, тъй като не гледа телевизия. Обадили ѝ се по телефона в неделя вечерта от офиса на гръцката компания, която менажира екипажите. Съобщили ѝ, че корабът, на който брачният партньор ѝ плава от месец и половина, е похитен и няма вести за екипажа.

" Последно той беше деен в събота, ние се чуваме непрекъснато. В неделя на обед, към 13 ч., е бил на линия и очевидно по-късно са ги нападнали ",  разказва горнооряховката. Мъжът й бил спокоен и ухилен, не е споделил да имат каквито и да било предизвестия за по-голяма зоркост или нараснали ограничения за сигурност при прекосяването.

" В тази компания е от 13 година и в никакъв случай не е имал терзания, всичко е било постоянно наред. С капитана доста пъти са плавали дружно, схващат се доста добре ", изясни дамата. Похитеният моряк е приключил Военно-морското учебно заведение, някогашен боен е.

Съпругата споделя, че няма никаква връзка досега. " Сигурно са им взели телефони, компютри и надали ще могат да се свържат, в случай че не им разрешат ", разсъждава тя. Корабът е липсващ от програмата, през която тя следи къде се намират сега.

Предупредили, че околните би трябвало да проявят самообладание,  защото моряците може да бъдат държани в плен месеци наред.

" Единственото, което ме тормози, e че той е човек, който ще отбрани екипажа си, в случай че стане нещо. Капитанът и той е подобен, извънредно виновен към кораба и екипажа. Но се надявам всичко да мине спокойно и безшумно, и да ги пуснат по някакъв метод ", споделя брачната половинка на похитения моряк. 

Надява се на знамение и нищо да не им се случи. " Лош шанс. Шокът е толкоз огромен, уповавам се да го чуя и да го видя. Казаха ни, че би трябвало да имаме самообладание, тъй като разрешаването на тази заложническа рецесия може да отнеме и 3-4 месеца ", сподели брачната половинка.

Според нея, Япония, която е оператор на кораба, е почнала съществени договаряния и има вяра екипажът да бъде пуснат. Плавателният съд е благосъстоятелност на английска компания, част от която се има от един от най-богатите израелци Ейбрахам " Рами " Унгар.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР