Искам да призова гражданите масово да гласуват, за да не

...
Искам да призова гражданите масово да гласуват, за да не
Коментари Харесай

Президентът ще свика среща за пропуските в изборния процес

Искам да прикани жителите всеобщо да гласоподават, с цел да не позволен купеният и корпоративен избор да дефинират тяхното бъдеще. Това съобщи президентът Румен Радев, откакто гласоподава в балотажа в София. По думите му големият брой недействителни бюлетини на първи тур и множеството сигнали за купени гласове компрометират организацията и доверието в изборния развой.

Вижте и още във видеото.

Румен Радев, президент: Ще поканя управлението на ЦИК, органите на реда, парламентарно показаните политически партии, с цел да обсъдим всички пропуски в изборите и отстъплението в честността на изборния развой.
Държавният глава сподели още, че продължава да има отвращение за въвеждането на машинно гласоподаване.
Румен Радев: Поне това машинно гласоподаване ще реши въпроса с големия брой недействителни гласове. Това са неприемливи проценти.
Според Радев протестният избор се показва по различен метод, като е значимо да има доверие в изборния развой.
Румен Радев: Много от хората не отиват да гласоподават, тъй като нямат доверието, че техният избор ще бъде регистриран правилно.  Във Франция подлагаха на критика Макрон за изявлението му пред издание с крайни възгледи Във Франция подлагаха на критика Макрон за изявлението му пред издание с крайни възгледи
Във Франция изявлението на Еманюел Макрон също провокира неспокойствие. Преди всичко поради избора на издание, което е известно с крайните си послания. А ди...

По мотив изявление на френския президент Еманюел Макрон, Радев сподели, че българските жители са жители на Обединена Европа и свободата на придвижване е тяхно право.
Румен Радев: Външната политика е прекомерно комплицирана и деликатна материя, с цел да бъде употребена за на ниска цена политически пиар, предизборно, от която и да е страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР