Искам да преговарям с хора, които са готови да продължат

...
Искам да преговарям с хора, които са готови да продължат
Коментари Харесай

Денков: Имам доверие на Габриел. Ако е готова – да се върне на преговорите

" Искам да договарям с хора, които са подготвени да продължат да работят по програмата за развиване. Имам доверие на Мария Габриел. Ако е подготвена - да се върне на договарянията и да се опитаме да възстановим доверието. Ако не може - отиваме в непознати води ",  сподели Денков.

Той заяви, че е изпратил декларация с противоречие да бъде част от кабинета на Мария Габриел. Едно копие е изпратено в Народното събрание, а другото е при президента.

" Вчера до 13 ч. бяхме на договаряния. В 13 ч. влезе пиарът на ГЕРБ-СДС, сподели на преговорния екип " Време е " и те станаха и си потеглиха. Научих, че има лист с имена на министри от медиите, когато беше показан в президентството. Преди това и в персонален диалог с госпожа Габриел и по време на договарянията категорично я попитахме нали няма да внесат имена, които не сме съгласували, тя сподели: " Това няма да стане, това няма да съм аз " , сподели Денков.

По думите му договарянията са били прекратени на финалната права.

" Бяхме стигнали съвсем до края. Обсъждахме един-единствен министър и няколко благоприятни условия за второто лице и 3-4 параграфа, които трябваше да се уточнят по съглашението. През цялото време казвахме " дано да довършим този развой ", само че някой различен дръпна шалтера и изпрати Габриел при президента с този лист ", съобщи министър председателят в оставка.

Според него договарянията може да продължат,

" Все още се надявам, че разсъдъкът ще надделее, имаме още пет дни и да довършим договарянията по рационален метод. Не я поканвам, споделям, че в този миг има един метод да излезем положително - да довършим договарянията по метод, който да бъде допустим за двете страни с присъединяване на водачите , тъй че да има общо решение. През последните две седмици Борисов не вдигаше телефона на никой от наша страна, не участваше в тези договаряния и в този момент най-вероятно ще се опита да трансферира цялата виновност за тази нелепа обстановка на преговорния си екип ", сподели Николай Денков.

България има потребност от държавно управление, което да работи по стратегия - законодателна и управленсска, съобщи още той.

" Можем ли да го създадем? Аз не виждам друга настройка. Както доста пъти и вие, публицистите, го казвате, и ние, политиците, го споделяме - като отидем на избори, какво ще получим след тях? ", попита той

Той бе безапелационен, че продължение на договарянията е единствената опция, която може да ни изведе положително от актуалната обстановка. " Това е мое персонално мнение. Аз не съм сигурен, че другите политици от ПП-ДБ са подготвени на такава крачка. Трезвият разбор на обстановката демонстрира, че различен положителен ход за България няма ", уточни Денков.

Номинираната за министър-председател от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Мария Габриел върна през вчерашния ден изпълнен мандата на президента Румен Радев със състав на проектокабинет. По-късно от " Продължаваме промяната - Демократична България " оповестиха, че проектокабинетът не е координиран с тях, а номинираните за министри от партията обявиха, че отхвърлят да се включат в този състав на Министерския съвет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР