Искам да предложа на вашето внимание още два въпроса, които

...
Искам да предложа на вашето внимание още два въпроса, които
Коментари Харесай

Корнелия Нинова в Словакия: Да се обединим и да се опитаме да постигнем в Съвета на ЕС блокираща квота за пакета за мобилност

Искам да предложа на вашето внимание още два въпроса, които засягат както общото ни европейско бъдеще, по този начин и националните ползи на всяка една от нашите страни. Става дума за пакета за подвижност на президента Макрон и Истанбулската спогодба. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Словашкия парламент, където взе участие в среща на водачи на партии от страните от Вишеградската четворка, по покана на Роберт Фицо-лидер на СМЕР-Социална народна власт, ръководещата партия в Словакия, оповестиха от партията.

Пакетът за подвижност пази огромните и визира най-вече дребните. Българското държавно управление избира да се моли на огромните за състрадание. Не имам вяра това да се случи. Г-н Вебер даде обещание в България всички депутати от ЕНП да ни поддържат,после те гласоподаваха против нас в комисиите на Народното събрание. Предлагаме ви различен подход- да се обединим и да се опитаме да реализираме в Съвета на Европейски Съюз блокираща квота. Ако пакетът бъде признат в този тип, в българския транспортен бранш ще бъдат наранени 10 000 компании и 120 000 българи ще пострадат. С този пакет се нарушава главен принцип, върху който е основан Европейският съюз- за свободно придвижване на хора и артикули. Защо позволяваме сами да разрушим полезностите, върху които стъпихме първоначално, разяснява Нинова.

Що се отнася до Истанбулската спогодба, нашите държави-Унгария,Чехия,Словакия и България не са я утвърдили. Полша го е направила с запаси, само че те не са приети. Българското държавно управление настояваше да я ратифицираме. Ние се възпротивихме. Над 70% от българското общество не желае конвенцията. Българската православна черква, католическото и мюсюлманското вероизповедание- също. Сега чакаме решение на Конституционния съд. Надявам се да разгласят текстовете, касаещи обществения пол, за противоконституционни. Искам да ви уверя, че осъждаме всяко принуждение над дами и деца. Дори внесохме закони в Народното събрание особено за това. Те бяха признати. Каквото би трябвало, сме го създали. Уважаваме всички разнообразни. Нашата Конституция им подсигурява правата, само че не можем да приемем трети пол. Това опонира на християнските, фамилните, обичайните български полезности. През юли чакаме делегация от нашето политическо семейство ПЕС. Те считат, че вършим огромна неточност като не поддържаме конвенцията. Знам, че и господин Фицо имаше същите проблеми, само че аз се надявам, че в нашето семейство особеното мнение се зачита и почита и че не може спогодба срещу насилието да бъде призната насила-не единствено от една партия, само че и от болшинството от българския народ, съобщи Корнелия Нинова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР