Искам да поздравя нашите български и гръцки приятели за успешното ...

Искам да поздравя нашите български и гръцки приятели за успешното

Вучич: Надявам се интерконекторът със Сърбия да е готов до 2023 година

Искам да поздравя нашите български и гръцки другари за сполучливото привършване на този интерконектор, тъй като първоначално никой от нас не вярваше какъв брой значим ще се окаже той.Срещахме се, говорихме, споменавахме го като някакъв разкош, който не ни е чак толкоз необходим.

Това заявипрезидентът на Сърбия Александър Вучич на церемонията по формалното въвеждане в употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България, която се организира в НДК, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Когато пристигнах тук се чудех по какъв начин Урсула декор дер Лайен ще се държи с мен, знаете за какво. Тя обаче сеотнесе доста учтиво с нас, тя ни оказа помощ доста говорейки за интерконектора сред Сърбия и България, планирането на интерконектора сред Република Северна Македония и Сърбия, тъй като това ще значи нова инфраструктура за Сърбия, за Западните Балкани и към този момент ще можем да се " разклоним " към други страни от Западните Балканите, а без поддръжката на Европа и ръководителя на Европейска комисия нямаше да можем да реализираме тази цел “, означи още сръбският президент.

Източник: dnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg