Искам да поздравя министър-председателя Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е

...
Искам да поздравя министър-председателя Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е
Коментари Харесай

Мариано Рахой: Двустранните отношения между България и Испания са чудесни

Искам да поздравя министър-председателя Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и бъларските жители за триумфите, които реализират по време на европредседателството си. Удовлетворени сме от напъните, които прави българското държавно управление. Това сподели министър председателят на Испания Мариано Рахой след срещата си с премиера на България.

„ С господин Борисов работим по общите ни планове за интеграция. Отделихме особено внимание на значимите европейски въпроси. Намираме се в един основен миг за Европейски Съюз. Проектите, които обсъждаме ще са в огромна изгода на нашите жители. Ще работим за по-добра интеграция “, увери Рахой.

Той акцентира, че единствено дружно ще можем да се оправим с предизвикването на нашето време.

Едни от значимите въпроси, които са били обсъждани са по отношение на идната финансова рамка на Европейски Съюз. „ Тези договаряния са доста комплицирани, тъй като това е първата финансова рамка след Брекзит. Винаги ще поддържа България за кохезионната политика. Считаме за належащо да се продължат политиките за цифрова съгласуваност и миграционната политика “.

„ На срещата говорихме за чудесните ни взаимоотношения. Хилядите български жители, които живеят в Испания са превъзходен образец за сполучлива интеграция “, даде образец Рахой.

„ По отношение на комерсиалните връзки сред двете страни, министър председателят на Испания съобщи: „ Испания е на 8 място в икономическите планове със страната ви “.

Освен това бе упоменато и положителното съдействие сред полицейските служби на двете страни.

„ Притеснява ни обстановката в Близкия Изток и нуклеарното съглашение с Иран. Говорихме за Украйна. Испания поддържа независимостта и суверенитета на страната “.

„ Срещата беше доста плодотворна. Двустранните ни връзки са чудесни и се надявам да продължат да са такива “, счита Рахой.

„ Българското председателство на Европейски Съюз е едно от най-успешните. Темите, включени в дневния ред са извънредно значими “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР