Искам да поздравя лично МВР, защото МВР е на страната

...
Искам да поздравя лично МВР, защото МВР е на страната
Коментари Харесай

Кирил Петков: Вече няма ваши, няма наши. Има закон, който трябва да се спазва!

Искам да поздравя персонално Министерство на вътрешните работи, тъй като Министерство на вътрешните работи е на страната на народа. В момента сме във времена на смяна и всеки би трябвало да застане от страната на зокона, от страната на народа или от страната на статуквото, от страната на корупцията, от страната на недосегаемите. Тези встъпителни думи направи премиера Кирил Петков по време на годишния отчер на Министерството на вътрешните работи, предава кореспондент на Sofia24.bg .

" Това, в което аз персонално се убедих през последната една година е, че Министерство на вътрешните работи е институции, която избра и е част от институциите в България, които са от страната на закона, от страната на народа. Първото за което желая да ви поздравя е, че имахме почтени избори. Ако това не се беше случило, в случай че имахме пазаруване на гласове, в случай че можеха локалните дерибеи да не престават да управляват огромна част от гласовете на българския народ - всички ние може би нямаше да сме тук през днешния ден ", разяснява Петков.

Той съобщи, че в тази обстановка даже и опозицията не може да каже нищо по този мотив. 

" Факт е, че в българския парламент сега партииите са над закона. Вече няма ваши, няма наши. Има закон, който би трябвало да се съблюдава и който си мисли, че още старите времена, където в случай че си човек на някого - имаш защита - това към този момент не съществува. Българското държавно управление застава зад тази позиция. Нас не ни е боязън. Имаме още доста работа, да. Не ни е елементарно. Да, прокуратурата в България не работи, само че желая да направя разлика сред прокуратурата и ръководството на прокуратурата. Аз имам вяра, че има почтени и смели прокурори. Факт е, че господин Гешев за мен е безусловно злепоставен, даже и на равнище Европейски съюз ", посочи министър председателят.

Той изясни, че последните дейности са били ясно отразени по всички медии. " Но този път имаше една огромна разлика - една и съща информация влезе в Европейската прокуратура, както и в българската. Много е мъчно към този момент да се прави прикрито - покрито, дезинформация, когато и в Европейската прокуратура, и в българската едни и същи данни са постъпили. Времената се трансформират ".

Премиерът поздрави и хората, организирали пунктовете за приемане на бежанци.

" Ние сме в рецесия след рецесия откогато сме в това държавно управление, само че се оправяме. Това, което видях на границата - беше впечатляващо ".

" Имаме доста работа още обаче. Промяната е дълъг развой. Призовавам с същинска храброст, с възприятието, че България може да се промени, в случай че всеки един от нас вземе тази отговорност на личните си рамене.

Аз към този момент имам вяра, че е допустимо.Страхът към този момент е изостанал, законността е на напред във времето. България да стане знак на правда. И когато се каже корупция да се има поради страната, която най-бързо е съумяла да почисти корупцията ".

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР