Искам да подчертая, че така наречените референдуми в окупираните региони

...
Искам да подчертая, че така наречените референдуми в окупираните региони
Коментари Харесай

САЩ удря Русия с още санкции frognews.bg

" Искам да подчертая, че по този начин наречените референдуми в окупираните райони бяха извършени по време на дейни бойни дейности и несъгласие с украинската конституция. Те не могат да бъдат наречени същинско волеизявление на народа и, в случай че Русия реши да извърши желанията си, ще заплаши още повече възможностите за мир ", сподели Гутериш нощес, представен от БНР.

 

А през днешния ден, единствено час откакто Владимир Путин подписа документите за анексиране на източните и южните украински околности, финансовото министерство на Съединени американски щати разгласява нов санкционен лист с над 900 съветски и беларуски лица и компании, измежду тях Елвира Набиулина и други лица от управлението на съветската централна банка.

Държавният секретар Антъни Блинкън жигосах опита на Русия да промени " посредством машинация " интернационално приетите граници на Украйна.

 

" Съединени американски щати желаят доста ясно да заявят позицията си, че в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай няма да признаем претенциите на Русия във връзка с суверенната територия на Украйна ", сподели нощес американският президент Джо Байдън.

Европейският съвет заявява, че " в никакъв случай няма да признае противозаконните референдуми, нагласени от Русия като предлог за в допълнение накърняване на независимостта и суверенитета " на Украйна.

 

Агенция Ройтерс заяви, че страните-членки на Европейския съюз са постигнали авансово единодушие за идващия, осми пакет  наказания против Руската федерация.

В отговор на нуклеарните закани и мобилизацията, разпоредена от Москва, Еврокомисията предлага да се разшири листата от глобени лица и да се ореже още повече износа на технологии за Русия.

 

Осмият пакет съдържа и спомагателни ограничавания върху съветския експорт, както и стъпки към ограничение на износа на съветски нефт.

 

Тези оферти са били утвърдени през днешния ден от посланиците на 27-те страни. Окончателно утвърждение се чака на срещата на европейските водачи идната седмица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР