Искам да отида в България - там, където няма война,

...
Искам да отида в България - там, където няма война,
Коментари Харесай

Българи с деца, чакащи на пункта да напуснат Газа: Не ни дават храна и вода на границата

" Искам да отида в България - там, където няма война, умерено е. Майка ми и татко ми са се оженили в България, родена съм там, живяла съм в България 4 години и след това се местят в Газа ", това сподели пред Българска национална телевизия 29-годишната Самар Чинино.

Тя се намира на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа, където 19 български жители чакат да изоставен линията Газа, откакто попаднаха в лист на " Хамас " с непознати жители, на които им е разрешено да изоставен територията.

Списъкът беше оповестен тази заран. Малко по-късно един от нашите сънародници там удостовери, че чака пропускането му през граничния пункт.

Самар Чинино чака на пункта с трите си дребни деца и брачна половинка си.

" Имам три деца - едното е на 7, другото е на 4, а третото е единствено на 1 годинка. Сестра ми е тук, също е български жител, тя е тук с 3-месечното си бебе ", описа тя.

" Тук има доста хора от разнообразни националности. Тръгнала съм единствено с една чанта. Не ни дават храна и вода на границата, само че аз нося за децата най-малко. Никой не ни споделя по кое време ще преминем ", сподели още Чинино.

Майката на Самар е българка, а татко и живее в Турция.

" Мисля, че от другата страна на границата в Египет ни чака консул от българското посолство. Той чака всички български жители да прекосят границата ", сподели тя.

Семейството на Самар се тревожи, че няма да може да напусне.

" Израел ни нападна и не знаем какво да вършим - нямаме ток, нямаме нищо и нищо не знаем. Децата се разболяха, тъй като въздухът е отровен. Не можем да дишаме, не можем да живеем, нямаме вода, храна, а сме с дребни деца ", показа още тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР