Искам да обърна внимание на всички директори, че при заплашително

...
Искам да обърна внимание на всички директори, че при заплашително
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Директорите са в нарушение, ако спират сами занятията при сигнал за бомба

" Искам да обърна внимание на всички шефове, че при заплашително известие - било като имейл, било като писмо, решения дали да се прекратят образователните занятия се взима от Министерство на вътрешните работи, като преценяме дали в имейла има евентуална опасност и би трябвало да се прекратят занятията или не ", разяснява още гл. комисар Тодоров. 

По думите му в тази процедура доста в детайли е разказано малко по малко какво се прави. 

" Ето за какво през днешния ден прекъсването на образователните занятия и то единствено в общинските учебни заведения - наострям вниманието - е в нарушаване на тази процедура. Още сутринта при приемането на имейла дадох предписание да не се стопират образователните занятия, защото самият имейл беше оценен и се реши, че няма съображение за някаква заплаха ", акцентира основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Тодоров беше безапелационен, че в случай че шефовете на учебните заведения спрат своеволно образователните занятия в прорез с новата наредба, ще им бъде търсена съответната административна отговорност за несъблюдение на полицейско предписание. 

" За да бъде по-ясно, още веднъж тази заран съм разпоредил документално до края на деня всичките шефове, както и районните инспекторати по обучение да бъдат осведомени с тази процедура против автограф ", сподели още главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.



Днес още веднъж има бомбени закани в учебни заведения в цялата страна. 

Поне 50 учебни заведения в столицата са получили тази заран имейли със закани за сложено взривно устройство, съобщи БНР като се базира на Столична дирекция на вътрешните работи. Заплахите още веднъж са изпратени по е-поща от същия адресант като през първите два дни предходната седмица. Този път обаче се желае заплащане в биткойни, в противоположен случай е отправена бомбена опасност.

Във всички образователни заведения децата са изведени на двора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР