Искам да ме погледнат в очите. Къде са родителите на

...
Искам да ме погледнат в очите. Къде са родителите на
Коментари Харесай

Майката на Дебора към родителите на Георги: Искам да ме погледнат в очите

„ Искам да ме погледнат в очите. Къде са родителите на Георги? Защо не пристигнаха?Надяваме се на обективен развой, само че каквото и да реши съдът, раните и болката от претърпяното няма да се върнат. “ Това сподели преди началото на съвещанието в Пловдивския областен съд майката на Дебора – Ивелина.

Тя попита и за какво всички магистрати в Стара Загора са си създали отказ, та да се наложи процесът да се трансферира в Пловдив. Жената изрази подозрения в безпристрастността им. Делото в Пловдив обаче стартира с провал, а ръководителят на състава Десислава Порязова взе скандално решение да го засекрети.

Съдийката се аргументира, че в разпоредителното съвещание ще бъдат изложени интимни обстоятелства както за подсъдимия Георги Георгиев, по този начин и за жертвата му – Дебора, и изгони публицистите от залата.

Процесът бе трансфериран от Стара Загора в Пловдив от Върховния касационен съд точно заради подозрения в обективността в Града на липите и поради повече гласност, каквато се очакваше да се случи под тепетата. Преди старта на делото Дебора разгласи, че се надява на обективен развой. Тя пристигна с двама юристи и изиска да се конституира като частен обвинител и цивилен просител. Искът й от 200 000 лв. обаче бе отритнат изрично от арбитър Порязова.

Тя се стимулира, че по този метод ще се забави цялото правосъдно произвеждане. Защитниците на Дебора желаеха сумата за породените й физически и душевен контузии. Момичето бе рязано по цялото тяло с макетно ножче и получи 400 шева при интервенция, чиито белези към момента са забележими.

От страна на прокуратурата пък се оказа, че въобще не бяха изпратили обвинител от Пловдив, а по делото се явиха единствено две прокурорки от Стара Загора. Това в допълнение усъмни родителите на рязаното с макетно ножче момиче, че има нещо не напълно обективно в целия развой.

Адвокатите на Георги Георгиев пък пробваха да го измъкнат от ареста и настояха мярката му да бъде променена от „ задържане под стража “ в по-лека. Това въпреки всичко не се случи, само че и самият развой се провали. Съдия Порязова въпреки всичко отхвърли да промени мярката за неотклонение на обвинения и го остави в ареста.

След 4-часово съвещание Пловдивският областен съд върна делото поради позволени основни процесуални нарушавания от страна на прокуратурата в досъдебното произвеждане. Те са свързани с обстоятелствената част на обвинителния акт и твърдените от прокуратурата закани за ликвидиране.

фотография: БГНЕС

С това на процедура пловдивските магистрати одобриха изцяло тезата на отбраната на Георги Георгиев, които също упорстваха, че клиентът им е упрекнат без оглед на всички доказателства по случая.

Дебора отхвърли коментар след решението на Темида да приключи делото, а отбраната й изненадващо разгласи, че няма да апелира. Така в този момент всичко стартира изначало и следва занапред прокуратурата да внесе нов обвинителен акт, откакто в профил всички позволени пропуски в настоящия.

Източник: Телеграф

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР