Искам да кажа на гражданите, че те трябва да се

...
Искам да кажа на гражданите, че те трябва да се
Коментари Харесай

Ще може ли да съдим НАП за изтичането на личните данни?

" Искам да кажа на жителите, че те би трябвало да се извърнат към българския съд, в случай че са потърпевши по някакъв метод от този теч. При нас към този момент няма тъжби. Има запитвания какво би трябвало да се прави следователно. Ако има санкция за Национална агенция за приходите, тя ще е самостоятелна и ще се заплати от бюджета на организацията. Самото приключване ще бъде глобено, а дали от това са се породили материални или нематериални вреди лицето би трябвало да го потвърди. " Това сподели в изявление за bTV ръководителят на Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) Венцислав Караджов, който разкри детайлности за  хакерската офанзива против комисията .
Той посочи, че " към този момент ревизираме Национална агенция за приходите. Неприятното е, че информацията, която е изтекла, е налична в интернет и това няма по какъв начин да се спре. Тепърва влизаме в Национална агенция за приходите и след към месец ще мога да разглася резултатите. Всички предварителни мнения ще опорочат инспекцията. "
Във връзка с опита да се проникне в мрежата на КЗЛД от 22 юли Караджов посочи, че " още при започване на вчерашния работен ден разбрахме, че сме атакувани. Не мога да кажа какво тъкмо е атакувано, тъй като и сега тече следствие. "  
" Първоначалният опит е изработен през интернет, само че откакто са открили, че няма да стане са пробвали през Wi-Fi системата на комисията. Това значи, че хакерите са били безусловно на разстояние до 50 метра от нашата постройка. Започвам да си мисля, че това към този момент е целенасочена офанзива против държвната администрация. Аз съм наясно, че няма безгрешна система и такава, която не може да бъде да пробита. Като се вършат доста опити, все някой ще успее. Последните години системата на комисията се разви доста ", добави още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР