Искам да изразя своето лично разочарование от това, че Общинският

...
Искам да изразя своето лично разочарование от това, че Общинският
Коментари Харесай

Иван Таков: Разочарован съм от решението на СОС да не намали такса „смет“

" Искам да изразя своето персонално отчаяние от това, че Общинският съвет не одобри нашето предложение за понижаване на такса „ боклук " с 10%. Това сподели пред публицисти общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Таков, съобщи „ Фокус ".

„ Мисля, че изцяло аргументирано и с цифри показахме, че има такава опция. За последните 4 години са събрани повече от 100 млн. лева от софиянци, в сравнение с са разходвани за непорочност. По закон такса „ битови боклуци " може да се разходва само и единствено за функционалности по непорочност. Видно е от досегашните план-сметки от 2014 година до момента, че са събрани повече от 100 млн. лева и те не са разходвани за чистотата на града, а той не е в най-хубавото си положение от позиция на непорочност ", съобщи Таков.

По думите му към момента има доста прахуляк по улиците. „ За крайните квартали да не приказваме. Говорят ни за кратно миене на улици - какъв брой кратно и къде, по този начин и не разбрахме. Догодина още по-кратно щяло да бъде миенето на улиците, с помощта на европредседателството. Така е записано в план-сметката по непорочност. Аз персонално съм отчаян от днешното решение на СОС. Разбира се, че би трябвало да има по-сериозен надзор. Нерегламентираните сметища са проблем от доста години, на който към момента чакаме да се откри решението му. Наистина не е работа на Столична община да върви и да почиства нерегламентираните сметища, а да има предварителна защита по този въпрос, безапелационни сме за това ", добави Таков. Според него макар че се харчат по 170-180 млн. лева и че за последните 7 години парите за непорочност са се вдигнали с над 40%, за Българска социалистическа партия положението във връзка с чистотата към момента е неудовлетворително. „ Призовах дейностите по непорочност да останат функционалност само и единствено на Столична община или посредством общинското сдружение „ Чистота-Искър ", а още по-добре е посредством общинско дружество да бъде основано за тази активност ", сподели още Иван Таков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР