Искам да им угодя. Борисов да слезе от властта -

...
Искам да им угодя. Борисов да слезе от властта -
Коментари Харесай

Борисов обяви с кои партии ще преговаря ГЕРБ: Най-голям си, ама малките искат да си играят с друг -

Искам да им угодя. Борисов да слезе от властта - ето, не съм народен представител, виждам си партийните каузи. Сега пък - задкулисие, да седна на първия ред. Е, кое от двете? И по време на война са развявали бялото знаме и двете страни и се събират в средата - поради майките, поради хората. Ние ще търсим диалози за бъдещо ръководство на страната с други партии, които дават отговор на няколко критерия. 

Това разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Албена, където е на конгрес на Жени ГЕРБ. Борисов сподели още, че е бил срещу да се желае избор на съмнение на държавното управление. Не че не го заслужават, не, че не би трябвало да си отидат незабавно, тъй като кражбите и корупцията сега са в небивали размери, изясни той. 

„ Защо се разпадна тази коалиция – тъй като е безусловно безпринципна. На сякаш десните с сякаш левите. Затова се разпадна. Когато Слави Трифонов говореше срещу ГЕРБ, те бяха любимците. Дори завчера това беше абсурд – четирите партии си гласуваха бюджета, а пред Народното събрание обясняваха по какъв начин ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ сме нова коалиция, разяснява още някогашният министър председател. 

Той прикани сътрудниците си от другите политически партии да проявят разсъдък, защото „ Радев ще продължи да ни хвърля виновността, че всичко отговорно се намира в
Народното събрание “.

По думите му обединенията, с които партията му би преговаряла, би трябвало да одобряват еврото, влизането на България в еврозоната. 

И още - разширението на Европейски Съюз, включително и договаряния със Северна Македония и Албания. " Според мен Кирил Петков подведе евроатлантическите ни сътрудници за РСМ, като им показва мощ и увереност, след това поради страха си трансферира отговорността на Народното събрание. Трябва да е ясно - Петков не може да свърши нищо, с цел да придвижи напред въпроса с договарянията на Северна Македония ", съобщи Борисов. 

Трето условия пред бъдещите съдружници е да желаят да диференцират доставките на газ, а четвъртото да поддържа етническата приемливост.

Важно условие за бъдещите сътрудници на ГЕРБ е да одобряват съветския президент Владимир Путин за агресор. Борисов разгласи още, че възможните съдружни сътрудници не би трябвало да слагат участието на България в НАТО под въпрос.

Последното изискване пред бъдещите сътрудници на ГЕРБ е да одобряват максимата, че страната ще харчи толкоз, колкото изкарва. Винаги държавните управления на ГЕРБ са били на остатък, с изключение на по време на COVID-кризата. Сега желаят да оставят хазната празна за служебно държавно управление на Румен Радев, съобщи Борисов. 

Той разяснява думите на премиера Кирил Петков, че няма да договаря с ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, Възраждане - " ами с кого тогава, с останалите падаш ".

Най-голям си, но дребните желаят да си играят с различен. Да не стане по този начин двете най-големи партии да сме в съпротива, а дребните да ни ръководят, разяснява Борисов. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР