Искам да допринеса с експертизата си и с това да

...
Искам да допринеса с експертизата си и с това да
Коментари Харесай

Лазар Лазаров: 715 000 пенсионери ще се възползват от увеличението на доходите им

Искам да допринеса с експертизата си и с това да организираме политика с нормалност и последователност. Очаквана бе поканата на президента Радев, с него имаме дългогодишно партньорство.

Това съобщи в ефира на БТВ Лазар Лазаров, длъжностен вицепремиер и министър на обществената политика.

8,4% е нарастването на минималната работна заплата. Това е част и от един репер на европейска инструкция, сподели той и добави, че ще подобрят контрола от страна на Инспекцията на труда. " С 200 души ще усилят потенциала на Инспекцията до края на месеца. Едно от главните провокации пред това държавно управление е, да се научим да вършим дребни крачки ", изясни още той.

Минималната работна заплата се дефинира с заповед на Министерски съвет, а това, което седи зад нея е бюджетиране. Важно е да има работещ парламент, който да приема работните оферти. Това е базов вид на бюджета, ние ще сме подготвени с една добра основа ", сподели още Лазаров.

Той разгласи, че ще започват поредност от самодейност, които да подкрепят най-нуждаещите се. Ще продължим до края на септември да предоставяме топъл обяд, а това са 74 000 души. За 530 000 души ще предоставяме хранителни пакети, сподели той и добави, че това е обвързано с границата на бедността.

По думите му питателните пакети съдържат артикули от първа нужда и са съветвани със здравните органи. Лицата, които могат да ги потърсят са регистрирани по стратегиите за обществено подкрепяне. До този миг пакетите се раздават от БЧК.

На въпрос докога ще има работещи небогати, той съобщи, че с повишение на контрола на Национална агенция за приходите и на ИТ ще докара до това да се приключи практиката да се заплаща в плик, което води до деформиране на цифрите.

Що се отнася до нарастването на пенсиите, той съобщи, че същинското нарастване е стартирало през януари. 715 000 пенсионери ще се възползват от нарастването, посредством него се преодоляват разлики, които са били основани въз основата на осигуровките.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР