Искам да декларирам готовността на ПП АБВ да започне подписка

...
Искам да декларирам готовността на ПП АБВ да започне подписка
Коментари Харесай

Петков: България е подложена на натиск от НАТО, нужна е наша реакция за въоръжаването на Косово

Искам да заявявам готовността на Политическа партия АБВ да стартира подписка за иницииране на референдум срещу разрастване на спомагателен боен контингент на територията на България.
Това съобщи ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков по време на конференция в централата на партията.
България би трябвало да реагира на въоръжаването на Косово от Съединени американски щати, съобщи още водачът на лявата партия.
„ Имаме съображение да считаме, че България е подложена на напън за разполагането на спомагателни военни контингенти на територията на страната “, акцентира Петков.
„ Ние имаме контракт, с който на наша територия са ситуирани бази за образование и подготовка. Те могат да образоват 2500 армейци, за не повече от 3 месеца - 5 000 “, уточни той, като изясни, че каквито и други спомагателни задължения да се подхващат, това е закононарушение за стопанската система на страната. Ако се подхващат избрани стъпки това може да срине нашия туризъм “, сподели още водачът на АБВ.
Като член на НАТО страната ни би трябвало да реагира за въоръжението на Косово от Съединени американски щати, посочи още ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков. „ Косово разгласи основаването на войска, НАТО и Европейски Съюз с едни плахи заявления оповестиха такава стъпка за извънредно неприемлива.
Тя опонира на всички интернационалните актове, с които огромна част от страните признаха Косово. Съединени американски щати минаха към въоръжаването на Косово, към доставката на оръжие и бронетехника. Как НАТО има една позиция, а основният член на НАТО има други дейности?
Това са двойни стандарти, които са унизителни за НАТО ", съобщи Петков. " Като член на НАТО би трябвало да реагираме, тъй като това е в нашия район. Никой естествен човек няма подозрение, че сред Сърбия и Косово напрежението ескалира до степен боен спор “, разяснява той.
„ Косово и Албания оповестиха основаването на единни гранично-пропусквателни пунктове. Албания е член на НАТО. Накъде отиваме? Имаме избрана система за сигурност, Албания е претендент член на Европейски Съюз, това значи директен достъп на Косово до тези база данни. Никой не се опълчва, афишира се като първа стъпка за унищожаване на границите. Двойните стандарти доближават своя връх “, разяснява Румен Петков.
Той напомни по какъв начин преди 10 години страната ни е приела закон, който съгласно него е унищожил разследващата ни система. „ Извадихме имената на хора, които са заложили живота си в името на България, за какво НАТО тогава не реагира? Тогава всичко това беше подминавано. Като член на НАТО през днешния ден какво вършим?
Не е загадка, че разузнаването и контраразузнаването в България имат тежки проблеми в набирането на фрагменти, тъй като никой не знае кой на следващия ден ще извади описите “, уточни водачът на АБВ.
Напрежението в района внезапно ескалира и АБВ е единствената политическа партия в страната, която реагира, сподели Румен Петков в първата за годината конференция на АБВ.
„ Анализът ни демонстрира,че последните години дават съображение за тревожния извод, че настоящите от Втората международна война насам принадлежности за решение на интернационалните спорове не работят.
Това води до срив на доверие в институциите, съмнение към организациите и образците за това не са малко. Системната рецесия в Близкия Изток, конфликтът Косово-Сърбия, казусът в Йемен, спорът сред Украйна-Русия, казусът Хашоги в прилежаща Турция.
За съжаления изводът е, че част от тези неща на практика са в нашия район и България е директно пострадала. Напрежението в района внезапно ескалира и единствената политическа партия, която реагира в страната ни е АБВ “, разяснява Петков. По думите му не са подхванати никакви дейности, които да доведат до стъпки за гарантиране на сигурността на Европа и на света.
" Заплахата от възобновяване на нуклеарното въоръжение и опълчване се трансформира във все по-голяма действителност “, уточни той и напомни, че на 7 ноември 2018 година партията е предизвестила, че страната ни може да е обект на контрамерки.
„ Нито една институция, нито една парламентарно показана политическа мощ не взе отношение по въпроса. Нещо по-лошо Народното събрание и държавното управление подминаха въпроса, а това идва да покаже, че в действителност в Народното събрание действителните проблеми, свързани със сигурността на страната и на нашите жители, не са коментирани “, акцентира водачът на АБВ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР