Искам да чуя и действията по ликвидиране на последствията от

...
Искам да чуя и действията по ликвидиране на последствията от
Коментари Харесай

Радев: Не мога да се съглася с компенсация от 540 лв. за семействата на загиналите в борбата с пожарите горски служители

Искам да чуя и дейностите по очистване на следствията от пожарите, помощта към хората, изгубили имущество, мебелировка, изгорели домове и компенсацията към тези мъже, които изгубиха живота си в битката с огнената буря. Аз като президент не мога да се съглася, че тази отплата се мери с 540 лева Това сподели президента Румен Радев по време на работна среща във връзка със обстановката към пандемията.

" Очаквам да знам дали има потребност от актуализация на нормативната база и по какъв начин страната уместно да подходи в този случай за помощ към тези хора ", добави още той.

" В момента имаме рецесия с пожарите, на вратата чука и възможна политическа рецесия, възможна мигрантска рецесия. Правителството работи в една извънредно комплицирана конюнктура. Имах диалози с комисар Николов, който сега е на границата в Република Северна Македония. Овладени са всички пожари на територията на страната. Най-голямата опасност все още е от територията на Република Северна Македония. Искам да благодаря на всички огнеборци, военни, чиновници на Министерство на вътрешните работи, горски чиновници на локалните управляващи за самоотвержената битка за преодоляване на следващата буря “, сподели президентът.

„ Искам да поздравя екипа на противопожарната работа в Благоевград, който сега ве Република Северна Македония. Искам да благодаря на тези хора, те заслужават самопризнание, а не упреци, че са там, и упреци, км тези, които са ги изпратили. Това е дълг – да оказваме помощ на нашите братя. Това е предният пост, който координира, дава информацията и се бори стихията да не пристигна и у нас. Ще помоля за по-внимателни оценки към работата на тези хора “, уточни още Румен Радев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР